Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı

Türkiye Futbol Federasyonu, depremzedelere yardım amacıyla "Omuz Omuza" kampanyasını düzenledi. Türk futbol camiasının birçok ismi kampanyaya yardımda bulunurken, dünya futbolundan da önemli isimler kampanyaya destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), televizyon ve radyolardan gerçekleştirilen ortak canlı yayınla, "Omuz Omuza" dayanışma ve yardımlaşma kampanyasının başladığını duyurdu.

Deprem bölgelerine konteyner ve tüm barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak kampanya 15 Haziran'a kadar devam edecek.

TFF tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"1 Mart 2023 Çarşamba günü 20.00'da başlayarak televizyon ve radyolardan gerçekleştirilecek ortak canlı yayınla, yurt içinde ve yurt dışında futbola gönül veren ve deprem felaketleri sonrasında kalbi Türkiye için atan herkesi bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Söz konusu yayını, Kulüp Başkanlarımız, futbolcularımız, milli takım oyuncularımız, teknik direktörlerimiz, sanat dünyası ve spor basını başta olmak üzere camiamızın önde gelen isimleri ile gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu dönemde desteğini yakın bir şekilde hissettiren FIFA, UEFA, yabancı Futbol Federasyonlarının yöneticilerinin ve uluslararası yıldız futbolcuların da organizasyona katılımını bekliyoruz.

Uzun soluklu kampanya süresince elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Büyük afet sonrasında yaraları sarmak ve toparlanma döneminde halkımıza futbol dünyası olarak desteğimizi güçlü şekilde hissettirmek adına omuz omuza veriyor; hep birlikte milletimizin geleceğe yönelik kaygılarını azaltmak, umutlarını yeniden yeşertmek için çalışıyoruz.

1 Mart'ta takımlarımızın bütün renklerini kırmızı-beyaz altında buluşturuyor ve futbolun iyileştirici gücüyle büyük bir sinerji yaratmayı umuyoruz. Biz 85 milyonluk dev bir aileyiz. Acımız da gözyaşımız da bir. Futbol sadece futbol değil, yardımlaşmak ve omuz omuza vermek demek. İşte bu yüzden; her bir ferdimizi omuz omuza verip "iyiliğe" davet ediyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok. 1 Mart'ta herkesi ekranların başında kampanyamıza destek olmaya bekliyoruz. Gelin, yaralarımızı hep birlikte saralım."

VOLKAN DEMİREL VE GÖKHAN ZAN'DAN AÇIKLAMALAR

Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel ve Hataylı emekli milli futbolcu Gökhan Zan, Omuz Omuza kampanyasında açıklamalarda bulundu.

Volkan Demirel açıklamasında, "Öncelikle baş sağlığı dilemek istiyorum. Çünkü gerçekten Hatay'da bulunduğum sürede 100 kişi tanıdıysam hemen hemen bunun yarısını yakınını kaybettim. Geride kalanların çoğu ya ailesini, ya eşini, ya geçmişini ya da geleceğini kaybetti. Oyüzden ben buradan başta mesai arkadaşım Taner Savut'un ailesine, oyuncu arkadaşımız Christian Atsu'ya, personelimiz Suzan kardeşimize, Onur kardeşimize baş sağlığı dilemek istiyorum. Keşke elimizden daha fazla şey gelebilseydi de onları ayakta tutabilseydik. O yüzden kendi adıma ailelerinden de özür diliyorum.'' dedi.

Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı

Gökhan Zan ise açıklamasında, "Önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. 3-4 haftalık bir periyotta geleceğe umutla bakmak, çözüm odaklı bakmak istiyorum. Ben öncelikle Volkan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Tam bir Hataylı gibi orayı sahiplenen duygularla hareket ettiği için şahsım, halkımız ve tüm inanç sahipleri olan kanaat önderlerimiz adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum. İyi ki var.'' ifadelerini kullandı. 

MAÇLAR İKİ HAFTA BOYUNCA ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 3-13 Mart tarihleri arasında maçların TOD adlı uygulama üzerinden şifresiz yayınlanacağını açıkladı.

''BİZ BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORUZ''

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamasında; "Memleketimiz çok büyük bir felaketi yaşadı. Bunun yaralarını sarmak içinde buradayız. Özellikle Maraş, Antep ve Hatay'ı ziyaret ettim. Bütününü gördüğünüz zaman durum çok başka. Biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bizim üstümüze bir görev düşüyor. Bu yaraların sarılmasında emek veren kim varsa herkese şahsım ve Galatasaray adına teşekkür ediyorum. Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum. Orada yaşananları gördükten sonra biz ne katkı verebileceğimizi konuştuk. Çarptık, böldük ve büyük bir rakam çıktı. Biz Galatasaray olarak hep diyoruz ki 'Bizim 30 milyon taraftarımız var.' her taraftardan 10 lira alsak tamamlayabiliriz. Buradan Galatasaraylılara sesleniyorum. Biz eğer 30 milyonsak taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar." dedi. 

Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı - Resim : 2

''DEPREM BÖLGESİNE 6 OKUL YAPTIRACAĞIZ''

Beşiktaş, deprem bölgesine yardım kapsamında 6 okul yapılacağını açıkladı. 

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi; "Çocuklar hep gülsün diye başladık. Milli Eğitim Bakanı'yla yaptığımız görüşmede 6 tane okul Beşiktaş camiası olarak taahhüt ediyoruz." açıklamasında bulundu. 

KYLIAN MBAPPE MESAJ GÖNDERDİ

PSG'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe canlı yayına bağlanıp, "Aslında ben Fransızca konuşmayı tercih ettim, daha kalpten konuşabileceğim diye. Bu gerçekten büyük bir trajedi. Herhalde hayal gücümüzün yetmeyeceği kadar büyük bir tratejiydi ve Türkler'in neler yaşadığını tahmin edemiyorum. Bugünkü görev benim için sıra dışı.İlk olarak, tabii ki insanların, çocukların hayalleri çok önemli. Elimde olan tüm imkanları onlar için kullanacağım. Saha dışında yardımsever davranışlarda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Birçok çocuğun gülüşünü yeniden kazandırabileceğimiz kanaatindeyim'' ifadelerini kullandı.

Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı - Resim : 3

''BU ÜLKEYE BORCUMUZ VAR''

Stüdyodan kampanyaya destek veren Fatih Terim, ''Hepimizin bu zor günlerinde birkaç şeye değinmek istiyorum. Bu ülkeye borcumuz var. Sıkıntılı, zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyacımız olan şey birliktelik. Hiç kuşku yok ki, bugün her zamankinden daha çok bilime, emeğe ve vizyona ihtiyacımız var. Sporun nasıl bir birleştirici gücü olduğunu yaşayan, bilen biriyim. Gençlerin ve çocukların, sporla nasıl değiştiğini 50 seneye yakın olan futbol hayatımda çok yakından gördüm. Afet bölgesindeki gençlerimiz ve çocuklarımız için bir şeyler düşünmek zorundayız. TFF'nin başkanlığında, tüm devlet kurumları dahil olmak üzere, akademisyen ve Türkiye'nin köklü üniversiteleriyle birlikte; BESYÖ ve spor bilimleri okuyan öğrencilerin stajlarını deprem bölgesinde, bizimle yapması taraftarıyım'' ifadelerini kullandı.

Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı - Resim : 4

ERCE KARDEŞLER'DEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

Hatayspor'da forma giyen kaleci Erce Kardeşler, ''Kalbimin bir kısmı Hatay'da kaldı. Bazen 5 dakika iyiyim. 10 dakika kötüyüm. Kafam gidip geliyor. Düşündükçe içim daha da kötü oluyor, lütfen o insanları unutmayalım.Gereken dersleri çıkaralım ve bu millet bir daha böyle acı yaşamasın'' şeklinde konuştu.

JESUS, PİRLO VE MONTELLA'DAN SÖZLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, ''Bu tam anlamıyla bir trajedi... Türk milletinin ayağa kalktığını gördüm. Bu kadar birlik... Çok insan kaybettik ama artık geleceği ve ne yapacağımızı düşünmemiz lazım'' dedi.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo ise, ''Maalesef çok korkunç bir trajedi oldu. Sadece Türkiye için değil, bütün dünya için. Biz, kendi aramızda bir şeyler yapmaya çalıştık. Elimizden geldiği kadar yardımda bulunmaya çalıştık. Türk milleti çok güçlü bir millet olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı - Resim : 5

Depremi en çok hisseden illerden birisi olan Adana'da yaşayan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ''Türkiye yardım konusunda eli çok açık bir ülke. Burada gördüğümüz olay gerçekten çok güzel'' şeklinde konuştu.

ALEX, HAGI, MELO, GUARDIOLA VE BİRÇOK ÖNEMLİ İSİMDEN VİDEO

Yaşanan deprem felaketiyle birçok yabancı isim de kampanyaya destek oldu. Alex, Hagi, Felipe Melo, Pep Guardiola, Mikel Arteta ve Arsene Wenger gibi önemli isimler 'Omuz Omuza' kampanyasına destek çağrısında bulundu.

BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DAN TURNUVA

Üç büyük kulüp, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sezonun başlamasından evvel depremzede vatandaşlarımız için mini bir turnuva yapacak.

OMUZ OMUZA KAMPANYASINA BAĞIŞ YAPAN İSİMLER

TFF - 80 Milyon TL

Ali Koç - 100 Milyon TL

Dursun Özbek - 500 Milyon TL

Fikret Öztürk(Bodrumspor) - 1 Milyon TL

Mehmet Ziylan(FLO) - 5 Milyon TL

Cantürk Alagöz(Iğdırspor Başkanı) - 5 Milyon TL

Çağlayan Çetin(Trendyol) - 50 Milyon TL

Göksel Gümüşdağ(Başakşehir) - 2 Milyon TL

Nevzat Kaya(Yeniköy Motors)- 3 Milyon TL

Eljif Elmas(Napoli) - 100 bin Euro

Murat Özkaya(Eyüpspor) - 5 Milyon TL

Murat Sancak(Adana Demirspor) - 20 milyon TL

Ali Düşmez(Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı) - 100 Konteyner

Yüksel Yıldırım(Samsunspor) - 5 Milyon TL

Mehmet Evyap - 5 Milyon TL

Pelin Türker(Türkerler Holding) - 50 Konteyner

Rezan Epözdemir - 2 Milyon TL

Süleyman Hurma(Fatih Karagümrük) - 5 Milyon TL

Faruk Koca(Ankaragücü) - 7 Milyon TL

Atıl Aykar(Passolig Genel Müdürü) - 5 Milyon TL

Ecmel Faik Sarıalioğlu(İstanbulspor) - 5 Milyon TL

Hasan Çetinkaya(Westerlo İkinci Başkanı) - 10 Milyon TL

Faysal Ergün(Ergunlar Lojistik Başkanı) - 5 Milyon TL

Rıfat Perahya(1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı) - 10 Milyon TL

Alim Emiroğlu(Kuşadasıspor Kulüp Başkanı) - 1 Milyon TL

Nasser-Al Khelaifi(DIGITURK/PSG): 20 Milyon TL - 1 Milyon Euro

A Milli Futbol Takımı - 6 Milyon TL

Juan Mata - 4 Milyon TL

Bafetimbi Gomis - 4 Milyon TL

Erdal Alkış(İş İnsanı) - 3000 Konteyner

Mehmet Cemiloğlu(İş İnsanı) - 2 Milyon TL

Şevket Çelik(TFF Yönetim Kurulu Üyesi) - 2 Milyon TL

Lale Orta(MHK Başkanı) - 1.6 Milyon TL

Barış Karagöz(Bursa Fenerbahçeliler Dernek Başkanı) - 1 Milyon TL

Futbol dünyası, Türkiye'de yaşanan deprem için omuz omuza verdi. İşte bağış yapanların tam listesi ve toplanan bağış miktarı - Resim : 6

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin