FT: IŞİD'in yenilgiye uğratılması giderek zorlaşıyor

Financial Times gazetesi, Irak ve Suriye'de ilerleyişini sürdüren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) belirsiz yapısının örgütün yenilgiye uğratılmasını daha da zorlaştırdığını yazıyor.

Google Haberlere Abone ol
FT: IŞİD'in yenilgiye uğratılması giderek zorlaşıyor

Gazete, "IŞİD'e karşı askeri çabalarını yoğunlaştırmaları için Batılı ülkeler üzerindeki baskı artıyor olabilir fakat küresel istihbarat camiası, hâlâ örgütün kapasitesi, niyeti ve yapısıyla ilgili parçaları bir araya getirmekle meşgul" diyor.



İstihbarat servislerinin militanların sayısını tespit etmekten çok örgütün liderlerini belirlemeye odaklandıklarını belirten gazete şöyle devam ediyor:



"Batılı istihbarat servisleri, bir yıl içinde boyutları ve etkisi açısından büyük bir sıçramayla doğduğu Suriye'nin sınırlarının dışına çıkan örgütün gücünü hafife almakla eleştiriliyor. IŞİD'in kaç üyesi olduğu bile bilinmiyor. Irak ve bölgedeki diğer ülkelerin istihbarat servislerine göre 50 bin. Amerikan istihbaratına göre 10 bin. Bir İngiliz istihbaratçı ise bu sayının birkaç bin olduğunu söyledi."



"Ancak operasyonel yapısının anlaşılması ve liderlerinin belirlenmesi IŞİD'in yenilgiye uğratılmasında daha büyük bir önem taşıyor. Geçen ay Ramazan vaazı internette yayımlanıncaya kadar örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi bile bir muammaydı."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin