Fox TV spikeri mesleği bırakıyor mu? Fatih Portakal canlı yayında açıkladı!

tv8 ekranlarından yayınlanan programa katılan ünlü televizyoncu samimi açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Fox TV spikeri mesleği bırakıyor mu? Fatih Portakal canlı yayında açıkladı!

tv8 ekranlarından yayınlanan 'Özge Uzun'la Erken Baskı' programına katılan ünlü televizyoncu ve Fox Ana Haber Spikeri Fatih Portakal samimi açıklamalarda bulundu.

 

Yıllarca sabah haberleri ile karşımıza çıkan Portakal, sabah haberciliğini hiç özlemediğini ve ana haber spikerliği yapmayı her zaman çok istediğini söyledi. Medyadaki rekabete değinen Portakal, "Ben özel yaşantımda ve ekranda ahlaklı olmaya çalışıyorum, kötülükten fayda geleceğini düşünmüyorum. Kimsenin üstüne basarak işimde iyi olmaya çalışmıyorum, kimsenin arkasından dedikodu yaparak haber yapmıyorum, aşırı hırslı olmamak lazım, çünkü iyiler her zaman kazanıyor. İyi adam olmaya çalışıyorum, çünkü oturduğumuz koltuklarda kalıcı değiliz. Televizyonun ve ekranın büyüsüne hiç kapılmamaya çalıştım. Farklı bir insan değilim ama farklı söylemleri dillendirmeye çalışan biriyim. Oturduğumuz koltuklar kaygan koltuklar, bakın rahmetli Mehmet Ali Birand öleli kaç ay oldu, konuşuyor muyuz şu anda onu, hayır. Anca ölüm yıldönümünde anacağız. Hepimiz gelip geçeceğiz. O yüzden hırslarımıza yenilmemek lazım. Şu anda 45 yaşındayım, belki 5 sene sonra 50 yaşında mesleği bırakabilirim. Mehmet Ali abi gibi ekranda ölmek istemiyorum. Bu meslekte bazen anlamadan eleştiriyorlar, kırılmıyorum artık alıştım. Gelen eleştirilerin hepsini okuyorum ama fazla takmıyorum artık.

 

Mehmet Ali Birand'la iyi ki çalışmışım



Kötü bir muhabir değildim, habere renk katmayı severdim. Mehmet Ali Birand'la iyi ki çalışmışım. Kendimi karakter olarak ona çok yakın hissediyorum. İkimizde ekranı çok seviyoruz. Ben bir ekolün temsilcisi değilim, işimi iyi yapmaya kendim olmaya çalışıyorum ekranda. Kendi tarzımı yaratmaya çalışıyorum, kimseyi taklit etmemek lazım. Çünkü medya sektörü en zor iş bulunan sektör. Ben muhabirken çok para kazanmıyordum, son 4-5 yıldır, ekran önünde olmaya başladıktan sonra iyi para kazanmaya başladım. Ama en büyük avantajım 14 sene muhabirlik yapmak.



Ben kimseyle bilek güreşinde değilim. Ben soru sormayı seviyorum. Ama karşı tarafa art niyetli sorular sormuyorum, başka insanların da düşüncesi olmaya çalışıyorum soru sorarken. Bazı insanlar alaycısın diyor, evet pis bir gülüşüm olabilir ama oda benim mizacım. Ama bazı insanlar inanmasa da iyi bir insan olduğumu düşünüyorum.

Yeni dönem ekran yüzlerinden Ahmet Arpat, Seda Öğretir ve Serdar Cebe'yi beğeniyorum.

 

Eşimle bana Allah çocuk vermedi. Olsaydı vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirirdik. Karı-koca olarak biz bunu kabul ettik. Ama evlat edinmeyi düşünmüyoruz" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin