FLAŞ! Erdoğan talimat verdi. Emekliye 5 bin TL ikramiye. AK Parti emekliler için harekete geçti. 29 Ekim'de emekliye ikramiye verilecek

Emeklileri sevindirecek açıklamayı iktidara yakın gazeteci Cem Küçük duyurdu. TGRT ekranlarından Türkiye gazetesinin haberini okuyan Cem küçük, emeklilere en az 5 bin TL ikramiye verilmesinin kesin olduğunu duyurdu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda talimat verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Erdoğan talimat verdi. Emekliye 5 bin TL ikramiye. AK Parti emekliler için harekete geçti. 29 Ekim'de emekliye ikramiye verilecek

Temmuz ayında emekliye yüzde 25 zam verilmiş ancak emekliler bu rakamın yetersiz olduğunu belirterek, seyyanen zam isteklerini her fırsatta dile getirmeye başlamıştı.

Kulislerden yansıyan bilgilere göre de emeklilere TBMM açıldıktan sonra zam yapılacağı yönünde haberler çıkmıştı. 

Yeni bir gelişmeyi ise Türkiye gazetesi duyurdu.

Türkiye gazetesi bugün yaptığı bir haberde "Emekliye 5 bin TL'lik 100. Yıl ikramiyesi" başlığı attı ve gazeteci Cem Küçük bunu sabah TGRT ekranlarından duyurdu.

Küçük, Türkiye gazetesinin haberini okuyarak canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye gazetesinde önemli bir haber var. AK Parti, 29 Ekim'de ikramiye ödenmesine karar verdi. MYK toplantısında ana gündem maddelerinden biri sayıları 15 milyonu bulan emeklilerin sıkıntıları oldu. Edinilen bilgilere göre toplantıda parti kurmayları sahada emekli vatandaşların geçinememekten şikayet etiğini maaşlarda iyileştirme yapılması yönünde çok sayıda talep aldıklarını dile getirdi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına emekliye Cumhuriyet'in yüzüncü yılında ikramiye verilmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla koordineli bir çalışma yapıldıktan sonra rakamın belirleneceği ve bu rakamın da en az 5 bin TL olacağı yönünde bilgi verildi.

Öte yandan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de emekliye ek zam verileceği yönünde bilgiler olduğunu ancak bunun bir defaya mahsus olacağı yönünde kulis bilgisi aldığını söyledi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin