FLAŞ! 12 Eylül'ün yıl dönümünde hükümetten yeni Anayasa açıklaması!

12 Eylül darbesinin 43. yılında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu. Yılmaz konuşmasında sivil Anayasa mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! 12 Eylül'ün yıl dönümünde hükümetten yeni Anayasa açıklaması!

Cevdet Yılmaz şunları söyledi: "Yasakçı, darbeci zihniyetin son kırıntılarının yer aldığı vesayetçi anayasayı; insanı merkez alan, milli irade ruhuyla hazırlanmış sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa ile değiştirmek Türkiye Yüzyılı’na giden yolda milletimizin kazanacağı en önemli değerlerden biri olacaktır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AYNI MESAJI VERMİŞTİ

Yılmaz'la benzer bir şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı mesajı vermişti.

Geçen hafta gerçekleşen Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, "Bizim siyasi hayatımızın her döneminde dile getirdiğimiz, 2011’de hükümet teklifi olarak da milletimizin önüne koyduğumuz bir hayal var. Bu hayal Türkiye'yi darbe anayasasından kurtararak yeni sivil anayasaya kavuşturmaktır. İstiklal için bu kadar ağır bedeller ödemiş bir milletin yeni bir anayasayı anasının ak sütü kadar hak ettiğini düşünüyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz böyle bir Anayasa ile daha da güçlenecek. Siyasi partilerin, yüksek mahkemelerimizin, üniversitelerimizin ve milletimizin her bir ferdini bu sürece katkı vermeye davet ediyorum. Yeni bir anayasa için girişimlerimizi tekrar başlatacağız. Sizlerin de bu sürece destek vermenizi, hazırlıklı olmanızı bekliyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin