Fikret Mualla rolü için kilo aldı

Oyuncu Halil Ergün, geçen yüzyılın en garip ressamlarından Fikret Mualla’yı canlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Mualla rolü için kilo aldı

CNN Türk’te, Nebil Özgentürk’ün yazıp yönettiği Sanatımızın Hatıra Defteri belgeselinin geçen haftaki bölümünde Fikret Mualla’yı canlandıran Halil Ergün, “Açıkçası sinema, dizi ya da tiyatroda bir Fikret Mualla rolü çok istemiştim. Çünkü O’nun hayatı tam sinema ve roman olacak nitelikte” dedi.

 

1940’larda Paris’e gelip bohem bir hayat sürdüren ve Picasso’dan Monet’ye pek çok dünya ressamının da saygı duyduğu, ancak yaşamı sırasında hep yoksulluk çeken, bir kadeh şaraba resimlerini vermek durumunda kalan ve kimsesizler mezarlığına gömülen Fikret Mualla, yaşam öyküsüyle “Sanatımızın Hatıra Defteri” belgeselinde yer aldı. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün Nice’deki kimsesizler mezarlığından Karacaahmet’e mezarını naklettirdiği Fikret Mualla’nın eserleri şimdi milyon dolarlara alıcı buluyor. Halil Ergün belgesel için canlandırdığı Fikret Mualla çalışması için şunları söyledi:



“Bizim ülkemizde ister siyasi anlamda, ister toplumsal yaşamın bir sürü alanındaki ötekilik meselesinde yasakçı bir süreçten geliyoruz. Bizleri unutturulan ve unutulması gereken bir öte kavramının üstüne oturtmuşlar. Benim kuşağım bir sürü meseleyi sonradan öğrendi, hala da öğrenmekte.. Ben Fikret Mualla’yı çok geç tanıdım çünkü burada tutunamamıştı, yurt dışına çıkmıştı. Zaten biz yetişirken resim sanatının çok geniş alanlarla buluştuğu durumlar yoktu.  Resimlerini ilk gördüğümde çarpıldığım bir ressam oldu. Sergisinde kendi sözlerini, yazılarını ve röportajlarını okudum. Fikret Mualla çok kendine has bir kişilik.. Yıllar sonra ülkenin gündeminde var olması, bu belgeselin içinde ele alınması çok önemli. Bir de ben hep Fikret Mualla’yı oynamak istiyordum. Bir sinema filmi olarak Fikret Mualla’nın hayatını oynamak istiyordum ve bu belgeselde nasip olduğu için çok sevindim. Laf aramızda bunun için kilo aldım.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin