Fatih Erbakan'dan, 6284 sayılı kanun hakkında tv100 canlı yayınında flaş açıklama: Milyonlarca çocuk babasız kaldı, boşanmalar arttı...

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, tv100 canlı yayınında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu'na neden karşı olduklarını tv100 canlı yayınında anlattı. Erbakan bu yasa ile boşanmaların arttığını öne sürdü, "Milyonlarca çocuk babasız kaldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan'dan, 6284 sayılı kanun hakkında tv100 canlı yayınında flaş açıklama: Milyonlarca çocuk babasız kaldı, boşanmalar arttı...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, tv100'ün ilgiyle izlenen Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Erbakan, Işık’ın “Çokça konuşulan çok da eleştirildiğiniz bir konu başlığı 6284 numaralı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddete Yönelik Kanun… Eleştirilerinizi muhalefetini hep söylüyorsunuz ama mutabakat metninde 6284 yok 6251 var” sorusuna da yanıt verdi.

Erbakan, “Mutabakat metninin en son halinde onlar genel bir ifade ile kastediliyor. Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanması. Manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlenmesi için yasal düzenlemelerin yapılması… Süresiz nafaka konusunda mağduriyetlerin giderilmesine öncelik verilmesi, eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi… 6284 rakam olarak geçmiyor evet; 6251’de de sapkınlar dediğimiz de o zaten. Sapkınlıkların önlenmesi olarak geçen… 6284’te de ailenin bütünlüğünü bozan yasalar diye ifade ettiğimiz kısım” ifadelerini kullandı.

"BİZİM İDEOLOJİK OLARAK DEĞİL SOSYOLOJİK VE HUKUKİ AÇIDAN KARŞIYIZ"

Erbakan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

“30 milyon kadının oy kullanacağı bir seçime giriyor bir parti ve bu parti kadına düşman olacak, oy almak istiyor böyle bir şey olabilir mi? Bizim karşı duruşumuz ideolojik olarak değil sosyolojik ve hukuki açıdan karşıyız. Boşanmaların artmasına yol açmış”

“2 MİLYON BABA EVDEN UZAKLAŞMIŞ, MİLYONLARCA ÇOCUK BABASIZ KALMIŞ”

“Siz bir yasa getirmişsiniz ‘Kadına cinayeti önleyeceğim’ diye. Bunu önlemediğiniz gibi artmış, en azından azaltamamış. Diğer taraftan boşanmaları artırmış, 2 milyon baba evden uzaklaşmış, milyonlarca çocuk babasız kalmış”

“MAALESEF GEÇTİĞİMİZ DÖNEMDE 22 TANE LGBTİ DERNEĞİ AÇILDI”

Candaş Tolga Işık’ın “Siz LGBTİ derneklerinin kapatılması istiyorsunuz değil mi?” “Evet, örgütlenmeleri, propagandasının yapılması, normalleştirilmesine karşıyız. Bunu zaten hep ifade ediyoruz. Maalesef geçtiğimiz dönemde 22 tane LGBTİ derneği açıldı. Bunların tabii önlenmesi lazım” şeklinde yanıt verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin