FATİH ALTAYLI'YA CEVAP: BİZ ADAM OLMAYIZ

Fatih Altaylı, her gün köşeinde soruyor, 'Ne zaman adam oluruz' diye. Gerçi cevabını da veriyor ama, Altaylı'ya 'alternatif' bir cevap da Star yazarı Faruk Mangırcı verdi...

Google Haberlere Abone ol
FATİH ALTAYLI'YA CEVAP: BİZ ADAM OLMAYIZ

MANGIRCI'NIN STAR'DA YAYINLANAN YAZISI:


Biz adam olmayız









Fatih Altaylı Hürriyet’teki köşesinde her gün soruyor ‘biz ne zaman adam oluruz?’ diye.

Medyadaki yayınları gördükçe açıkçası hiç ümitli değilim, ne zaman adam olunabileceği konusunda.

Koca koca yayın yönetmeni olan köşe yazarları, kişilik haklarını hiçe sayarak, insanları hırsızlıkla yolsuzlukla suçlayıp, ertesi gün, ‘ya ben yanılmışım öyle değilmiş’ deyip kenara çekiliyor.

Gazeteler işi gücü bırakıp siyasi partilerin kurultaylarına genel başkan seçmeye kalkıyor.

Borsa’daki şirketlerinin değer kazanması için her türlü manüplasyona açık haberler yayınlıyorlar.

Dün en ağır hakaretlerle eleştirdikleri siyasilerin karşısında hazırolda durup, aynı siyasileri ‘Nobel barış ödülüne’ layık görüyorlar.

Ve sonrada ‘Niye bu millet gazete okumuyor?’ diye, okumayan millette kabahat buluyoruz.

‘Bu insanlar bu gazeteleri neden okuyacaklar?’ diye düşünmüyoruz.

1985’te 45 milyon nüfusla gazetelerin tirajları 3.5 milyon iken, bugün yaklaşık 70 milyon nüfusu olan Türkiye’de gazete tirajları, bol çıplak kadınlı magazin haberlerine, tribünleri galeyana getiren, şiddete çanak tutan spor sayfalarına rağmen ancak ve ancak 4.5 milyon. Üstelikte gazetelerin fiyatları bir simit parasından bile ucuzken, üstelik neredeyse okuma-yazma bilenlerin oranı yüzde 98 iken, dahası ülke genelinde üniversite sayısı 71 olmuşken.

Çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi kendimize batırmazsak ve acil olarak bu medya kendine çeki-düzen vermezse Fatih Altaylı daha çok soracak ‘Biz ne zaman adam oluruz?’ diye ve korkarım hiçbir zaman da cevabını bulamayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin