Evde bakım maaşı ne kadar oldu. 2023 evde bakım maaşına ne kadar zam geldi? Asgari ücret zammının ardından evde bakım maaşı güncel miktarı

Evde bakım maaşı güncel miktarı, yeni asgari ücretin açıklanmasının ardından sorgulanıyor. Evde bakım maaşı her ayın 15'i ile 31'i arasında engelli birey için hesaplara yatırılıyor. İl il ödenen evde bakım maaşları SMS ve e-Devlet üzerinden sorgulanıyor. Evde bakım maaşı için gözler memur zammında olacak. Peki evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2023 evde bakım maaşına ne kadar zam geldi? Asgari ücret zammının ardından evde bakım maaşı güncel miktarı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı ne kadar oldu. 2023 evde bakım maaşına ne kadar zam geldi? Asgari ücret zammının ardından evde bakım maaşı güncel miktarı

Evde bakım maaşı ödemelerine zam gelip gelmediği sorgulanıyor. Hasta, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç bireyler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Asgari ücret 2023'ün ikinci yarısında yüzde 34 oranındaki artış ile 11 bin 402 TL'ye yükseltildi. Buna göre asgari ücret brüt 13 bin 414 TL, net 11 bin 402 TL oldu.

Bu kapsamda gözler, her ay düzenli olarak il il ödenen evde bakım maaşına çevrildi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşını alabilmek için engelli kişinin ikametgahının olduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılır. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından sonuç olumlu ise maaş bağlanır.

Evde bakım maaşı her ayın 15'i ila 31'i arasında il il yatar. Evde bakım maaşı ödemelerinin yatıp yatmadığı e-Devlet ve SMS üzerinden sorgulanır. 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evde bakım parası için hane halkının tüm geliri toplanır ve hane halkı sayısına bölünür.

Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri ve bireyin ağır engelli olduğunu gösteren sağlık raporu gerekiyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Asgari ücret zammıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması, Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, 65 yaş aylığı başta olmak üzere birçok ödeme miktarı güncellendi. 

Ancak asgari ücret zammıyla evde bakım maaşının miktarı değişmedi. 2023 Temmuz-Aralık dönemi için verilecek evde bakım maaşı zammı, memur maaşının açıklanmasının ardından belli olacak. 

MEMUR MAAŞI ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur maaş zammı için gözler 6 aylık enflasyon rakamlarında. Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz'da açıklanacak. 6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından yapılacak değerlendirmeler neticesinde memur maaşı ortaya çıkacak. 

 

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin