Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Bu haber sizin için! Kira anlaşmazlıkları için yeni dönem başladı. Bakan Bozdağ açıklama yaptı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7. Yargı Paketi içerisinde ara buluculuk konusunda bir adım daha atacaklarını, kira alacaklarını, kat mülkiyetinden doğan ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilafları, ortaklığın giderilmesini, menfi tespit ve itirazın iptali gibi konuları ara buluculuğun kapsamına alacaklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Bu haber sizin için! Kira anlaşmazlıkları için yeni dönem başladı. Bakan Bozdağ açıklama yaptı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen "10. Yılında Türk Borçlar Kanunu Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, çalıştayın, 10 yıllık uygulamanın ortaya çıkardığı birikim, akademisyenlerin bunun üzerinde yaptığı çalışmalar ve dünyadaki, ülkedeki gelişmeler çerçevesinde bakanlığın uygulayacağı yeni politikaların ortaya konulmasında, bu alanda düzenleme yapmalarında kendilerine önemli rehber oluşturacağını söyledi.

Hükümetin getirdiği yüzde 25 kira zam sınırı uygulamasına rağmen ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunun hızlı çözümü için arabuluculuk getirilecek. Geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini yaygınlaştırılacağını açıklayarak, “Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” demişti.

Yasal düzenlemeyi by-pass etmek isteyen ev sahiplerinden bazıları mevcut kiracıyı çıkarıp evini yüksekten kiraya vermek için, bazıları da fahiş fiyatla kiraladıkları yeni kiracılardan tahsilatta zorlandığı için çareyi tahliye davalarında aramaya başladı. Buna yüzde 25 artış sınırının ihlali nedeniyle eski kiracıların davaları da eklenince sulh hukuk mahkemelerinin yükünün arttığı belirtiliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin