Euro ne kadar oldu? Euro neden düştü? Sterlin neden düştü? Herkes bunu merak ediyor... Euro/Dolar Paritesindeki düşüş tabloda etkili oldu mu? İşte detaylar

Piyasalara Euro'nun ani düşüşü damgasını vurdu. Türk lirası karşısında 0,23 lira gerileyen Euro saat 12:35'ten sonra toparlanma sürecine geçti. Düşüşte Euro/Dolar paritesindeki düşüşün etkili olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Euro ne kadar oldu? Euro neden düştü? Sterlin neden düştü? Herkes bunu merak ediyor... Euro/Dolar Paritesindeki düşüş tabloda etkili oldu mu? İşte detaylar

Küresel piyasalarda dolar aylardır süren düşüş sonrası 2023'e neredeyse tüm büyük para birimleri karşısında değer kazancıyla başladı.

Dolar, yeni yıl tatili durgunluğu sonrası yıla güçlü başlangıç yaptı. Para birimi, sterlin, euro ve İsviçre frankı gibi çoğu para birim karşısında sert yükseliş kaydetti.

Uluslararası piyasalarda saat euro/dolar paritesi 1,05; sterlin/dolar paritesi 1,20 düzeyinde seyrediyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 18,7380 liradan, euro 19,7670 liradan satılıyor.

Euro Türk Lirası kuru 10:35'te 19.97'ken sonra hızlı bir düşüş yaşayıp 12:35'te 19.74'e kadar indi. Daha sonra toparlanma sürecine girdi. 

Bu düşüşte euro dolar paritesindeki düşüşün etkili olduğu düşünülüyor.

FED tutanakları bekleniyor

Analistler, küresel pay piyasalarında çoğu yatırımcının tatilden dönmesiyle yön arayışının etkili olduğunu belirterek, bu hafta açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ilişkin tutanakların beklendiğini söyledi.

Bugün Almanya'da işsizlik ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), İngiltere ve ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, euro/dolar paritesinde artan oynaklığın da izlenmesi gerektiğini kaydetti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin