Eski CHP milletvekili Sevigen’den Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı: Bu kaybettiğin 13. seçim derhal istifa et

14 Mayıs seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından seçim sonuçlarına ilişkin partilerin tartışmaları sürüyor. CHP kurucularından, eski milletvekili ve eski bakan Mehmet Sevigen'den Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıkış geldi. Kılıçdaroğlu'nu derhal istifaya çağıran Sevigen, "Bu kaybettiğin 13. seçim artık yeter, partinin önünü aç" dedi. İşte Sevigen'in tv100 ekranlarında yaptığı seçim değerlendirmesi.

Google Haberlere Abone ol
Eski CHP milletvekili Sevigen’den Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı: Bu kaybettiğin 13. seçim derhal istifa et

tv100 ekranlarında Seçim Özel yayınında Gökhan Taşkın ve Cansu Canan Özgen’in konuğu eski bakan ve eski milletvekili Mehmet Sevigen oldu.

CHP’nin oy oranlarındaki düşüşü ve yapılan ittifakları eleştiren Sevigen Kılıçdaroğlu’na “Bu kaybettiğin 13. seçim, artık yeter, derhal istifa et” çağrısında bulundu.

DERHAL İSTİFA ET

Sevigen’in değerlendirmesinden başlıklar şöyle oldu:

“Yüzde 25 oy aldık, biz partiyi bıraktığımızda yüzde 27’ydi. Şimdi Davutoğlu var, Babacan var, Karamollaoğlu var. Bunların oyu nerede? Eğer bunların oyu birer puansa o zaman bizim oyumuz 18’e düşmüş demektir. Bu hale geldiğimize üzüldüğümüzü anlatmak istiyorum. Kemal bey nerede bu insanlar? Bizi bu duruma neden düşürüyor? Milletvekili listelerine bak bir tane CHP’li yok. Her şeye rağmen direndi direndi aday oldu. Partili cumhurbaşkanı olmaması lazım diyordun, Tayyip Bey’i eleştiriyordum. Sen de aday oldun, ilk turda yenildik. Şimdi derhal istifa edeceksin. Hemen bugün derhal, beklemeden, yönetim ve Kemal Bey gözden geçirecek, 24 saat geçmeden CHP Genel Başkanlığından istifa edecek. 45 gün içinde kongremizi yapacağız, 2. döneme yeni bir genel başkan ve Kemal Bey’e daha fazla katkımız olur.

Adaylıktan istifa etmesini kast etmiyorum, Muharrem gibi oluruz, 114 bin kişi oy vermiş.

AFFETMİYORUM KEMAL BEY’İ

Şimdi Kemal Bey’in şunu görmesi lazım, biz bu milletvekillerini koyduk mu, bizim arkadaşlarımız gece gündüz ağlıyor mu? Akşam ilçe binalarını kapatıp gittik mi, 12 kere seçim kaybettin mi, bu 13. Yeter, bizi almadın, arkadaşlarımızı almadın, bize dayamadın sırtını kime dayadın? Ali Babacan’a, Meral Akşener’e, Davutoğlu’na. Yok oyları. 23 oy bizimse bunların oyu nerde, eğer onların 1’er oyu varsa o zaman 17’ye düşüyoruz zaten hiç orada kalmaması lazım. Üzüldüğüm konu bu benim. Onun için affetmiyorum Kemal Bey’in.

PARTİNİN ÖNÜNÜ AÇMASI LAZIM

Kemal Bey’in toplumun önünü açması lazım. “Ben 12 tane seçim kaybettim, biri gelsin partiyi yönetsin” diye kendisinin söylemesi lazım. Bu parti Kemal Bey’e her şeyi verdi. Grup Başkanvekilliği verdi, milletvekilliği, İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliği, Genel Başkanlık her şeyi verdi. Şimdi istifa etsin, böyle bir fırsat verirse biz toparlanırız. Eski belediye başkanları, genel sekreterler, bakanlar tekrar bir araya geliriz, partiyi kaldırmaya çalışırız. Ama diretirse olmaz.

Düşmanlık üzerine siyaset olmaz. Tayyip Erdoğan’a düşmanlıkla seçim kazanılmaz. Bunların oyları yok. Cumhuriyet Halk Partisi’ni sömürdüler. Atatürk’ün askerleri diyenleri Silivri’nin zindanlarına atan Sadullah Ergin’i getirdik Çankaya’nın göbeğinde milletvekili yaptık. Biz niye isyan etmeyelim. Sosyal demokratın, işçinin, köylünün bir şansı vardı. Süreci yönetemediler.

Bir tane işçi, köylü, sendikacı yok listelerimizde.

Deprem bölgesinden Tayyip Bey nasıl bu kadar çok alır? Çünkü millet güvenmiyor bize.

BELEDİYE SEÇİMLERİNİ İŞARET ETTİ

1 sene sonra belediye başkanlığı seçimleri var. Hiç olmazsa belediye başkanlığını kazanalım. Kemal Bey eğer istifa ederse belki de yerel yönetim seçimlerini kaybetmeyiz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin