Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede neler konuşuldu?

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek adımlar ve Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden uzatılmasıyla ilgili müspet tutumu dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların bir an önce müzakereler yoluyla sona erdirilmesine önem verdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de mutabık kaldıkları ekonomik işbirliği temelinde yeni adımlar atabileceklerini belirtti. 

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin de, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Kremlinden yapılan açıklamada iki liderin ticari ve ekonomik ilişkilerin olumlu dinamikleri, gaz tedariki ve Türkiye'de Akkuyu nükleer santralinin inşası da dahil olmak üzere enerji sektöründeki ortak stratejik projelerin sürecinden duyulan memnuniyetin dile getirdiklerini belirtti.

Görüşmede deprem felaketi sonrasında yıkılan altyapı ve konutların yeniden inşası için Rusya'dan inşaat malzemesi tedarikinin organize edilmesi imkanlarının araştırılmasında mutabık kalındığının altı çizildi.

İki liderin Suriye konusunu görüştüğü, normalleşme sürecinin devam ettirilmesinin öneminin vurgulandığı belirtildi. Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’na ve Türk halkına Ramazan ayı sebebiyle iyi dileklerini ilettiği ifade edildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin