Erdoğan için "Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" diyen vekile bir tepki de Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın sözlerine sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" diyen AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'a AK Partili isimlerden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki gösterdi: Ya Allah aşkına ‘ayakkabı yalayıcılığına’ soyunan siz hiç milletvekili gördünüz mü ya… Ben merak ediyorum. Bu milletvekili Ordu’da nasıl geziyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan için "Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" diyen vekile bir tepki de Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın sözlerine sert tepki

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'dan dün çok ilginç bir açıklama gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili önemli açıklamalar yapan Yediyıldız, daha önce kullandığı "Tayyip ağabeye ihanet etmeyelim" sözlerine açıklık getirdi ve "Biz bu kaz kafamızla - özür dilerim, kusura bakma. Kendi kendimize ihanet etmek gibi bazı şeylere sapıyoruz" ifadesini kullandı. Yediyıldız, "ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" demişti.

O sözlere AK Parti içinden de tepki gelmişti, bugün bir tepki de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

CHP'nin grup toplantısında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Yediyıldız'ın o sözlerine tepki gösterdi.

CHP lideri, "Bozulma tabi yargıyla değil bürokrasi ile başladı. Yargıyla da devam ediyor. Ama, şu anlama gelmesin, bürokraside ve yargıda herkes böyle… Hayır. Hala hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar veren yargıçlarımız var. Halen bürokraside düzgün, ahlaklı iş yapan bürokratlarımız var. Zaten onların yüzü suyu hürmetine eğer bir yerde bir kırıntı kaldıysa onların sayesinde bu kırıntı kaldı. Bozulma o kadar büyük alanlara yansıdı ki şu an içinde bulunduğumuz TBMM’de de ciddi büyük bir bozulma olduğunu görüyoruz." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Ya Allah aşkına ‘ayakkabı yalayıcılığına’ soyunan siz hiç milletvekili gördünüz mü ya… Ben merak ediyorum. Bu milletvekili Ordu’da nasıl geziyor. O zaman eline alsın Erdoğan’ın bir ayakkabısını yalayarak gitsin. Herkes de seyretsin. Ahlak bozulursa Türkiye bu noktaya geliyor. O milletvekili Orduluların milletvekili değildir. Ben Ordu milletvekiliyim diye gezmesine de gerek yok aslında. Sarayın oraya gitsin ya da AK Parti’nin genel merkezine gitsin. AK Parti’nin genel merkezinin önüne onun bir heykelini yapsınlar. Heykelin altına şunu yazsınlar, ‘Erdoğan’ın ayakkabılarını yalamaktan söz eden ve bundan onur diyen milletvekilimiz’ diye. Yapsınlar. Bir insan aklını kiraya verirse sonuç bu noktaya gelir.

 

Metiner tepki göstermişti

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de sosyal medya hesabından, AK Parti Ordu Milletvekili Yediyıldız'a tepki göstermişti.

Metiner, "Reis’e sadakatin bir adabı ve yordamı var. İslami ölçüleri aşan ve dinleyenlerin sahibine de Reis’e tepki koyacağı övgülerden kaçınmak lazım. Reis övgüsünü ayakkabısına kadar indirgemek yakışıksızdır.  Tanıdığım bildiğim Reis bu tarz övgülerden rahatsızlık duyar. Safi zarar işte" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin