Erdoğan grup toplantısında açıklamıştı. Başörtüsüyle ilgili yeni düzenleme. Bekir Bozdağ: Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında başörtüsüyle ilgili yaptığı açıklama sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da flaş açıklama geldi: Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan grup toplantısında açıklamıştı. Başörtüsüyle ilgili yeni düzenleme. Bekir Bozdağ: Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında "5735 sayılı Anayasa değişikliği teklifini, kamuda çalışmayı da kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı kaydıyla yeniden çıkartalım" açıklamasında bulunmuştu. 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan da bununla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Bozdağ, Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık.Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz." dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve dün Meclis'e sunulan 3 maddelik başörtüsüne yasal güvence verilmesine yönelik teklife tepki gösterdi. Teklife karşı teklif sunan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Ülkemizde böyle bir mesele yok, birileri riyakarlık peşinde. Genelde kılık kıyafet ve özelde de başörtüsü meselesi, ne yasa, ne Anayasa konusu olmaması gereken tabii bir haktır. Madem konuyu gündeme getirdi, daha öte bir teklifle mukabele edelim. Gelin çözümü yasa ile değil anayasa düzeyinde sağlayalım. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin