Erdoğan Bayraktar'ın "Evi terk et" dediği isim belli oldu: Canlı yayında açıkladı

Gazeteci, yazar Barış Pehlivan, son dönemde adı sık sık gündeme gelen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili çarpıcı bir ayrıntıya yer verdi. Pehlivan, 17-25 Aralık soruşturmalarında konuşması ortaya çıkan Bayraktar’ın, “Evi terk et” dediği kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrabası Sadık Soylu olduğunu söyledi. Erdoğan Bakyarktar da yaptığı açıklamada yolsuzluk soruşturmasını itiraf etti. ‘Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum’ dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Bayraktar'ın "Evi terk et" dediği isim belli oldu: Canlı yayında açıkladı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AK Parti hükümetinin 17-25 Aralık soruşturmalarında adı gündeme gelen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Halk TV’de yayınlanan “Açıkça” adlı programda konuşan Pehlivan, son dönemde AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı eleştirilerle gündem olan Bayraktar ile ilgili bir ayrıntıya dikkat çekti.

 

 Pehlivan, 17-25 Aralık soruşturmalarında konuşması ortaya çıkan Bayraktar’ın, “Evi terk et” dediği kişinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun akrabası Sadık Soylu olduğunu söyledi. Pehlivan, “Erdoğan Bayraktar'ın operasyon adınında 'Evi terk et' dediği kişi, danışmanı Sadık Soylu’dur. Erdoğan Bayraktar ile Süleyman Soylu’nun Sadık Soylu üzerinden yakınlığı vardı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ'ta, Erdoğan Bayraktar'ın TOKİ Başkanlığı döneminde de TOKİ'de danışman olarak görev yapan Sadık Soylu, Bayraktar'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine başlaması üzerine kadrosu Emlak Konut'ta kalmak üzere bakanlıkta danışman olarak görevlendirilmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin