En sonunda bu da oldu: Askıda et dönemi başladı! Askıda ekmek, askıda fatura derken askıda et uygulaması da devreye girdi

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal paylaşma geleneğinin bir örneği olan askıda ekmek, fatura ve yemeğin ardından bir ilk olarak "Askıda et" uygulaması hayata geçirildi. Fırına, kasaba giden ihtiyaç sahibi vatandaşlar ise ihtiyaçları kadarını ücretsiz bir şekilde gönül rahatlığıyla alabiliyorlar.

Google Haberlere Abone ol
En sonunda bu da oldu: Askıda et dönemi başladı! Askıda ekmek, askıda fatura derken askıda et uygulaması da devreye girdi

Alan elin veren eli görmediği uygulamayla ihtiyaç sahibi vatandaşlar normal zamanların yanı sıra mübarek Ramazan ayında da unutulmuyor. Fırıncı esnafı Bünyamin Pala'nın başlattığı askıda ekmek, pide uygulamasına bir destek de kasap esnafı Yusuf Yılmaz'dan geldi.

Bayburt'ta 20 yaşındaki genç kasap Yusuf Yılmaz, evine et götüremeyen vatandaşlara yönelik esnaf komşularının böylesi bir taleple geldiğini belirterek, gelen talepleri geri çevirmeyerek, kabul ettiğini söyledi. 

 Yılmaz, yan tarafında bulunan fırıncı esnafının askıda pide uygulamasını başlatmasının ardından, kendisinin de komşusuna askıda et kampanyasıyla destek verdiğini kaydetti. Başta komşu esnafların uygulamaya katkı sağladığını aktaran Yılmaz, hayırsever Bayburtluların da günden güne desteklerini sürdürdüğü ifade etti. Günlük 3-4 kilo etin askıda yer aldığını bildiren Yılmaz, etin bitmesi durumunda et talep eden vatandaşlara kendi et reyonundan vererek, kimseyi eli boş çevirmediklerini vurguladı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin