Emekliye ek zamla ilgili son dakika açıklaması. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konuştu: Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız

TBMM açıldıktan sonra emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılacak mı? Bununla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve "Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye ek zamla ilgili son dakika açıklaması. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş konuştu: Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız

TBMM Başkanı Kurtulmuş, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurtulmuş, yeni anayasa ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:  "Yeni bir anayasa mecburiyeti ortadadır. Şimdi artık bu 12 Eylül anayasasından bir şekilde kurtulmak zorundayız, boynumuzun borcudur. Bu darbeci geleneğin önünü açan anayasadan kurtulma vaktidir. Bu anayasa meselesi bir fantezi değildir; bir ihtiyaçtır, bir gerekliliktir. Çok ciddi bir katılımla, çok yoğun bir katılımla millete ait bir anayasa yapılabilmesi bu süreçteki önemli hassasiyetlerimizden birisi olmalıdır. TBMM, anayasa tartışmalarının öncüsü ve merkezi olacaktır.

TBMM'nin öncülüğünde olması, siyasi iklimin ve zeminin doğru yönlenmesi bakımından da şarttır. Anayasa, bir siyasi gündem değil bir Türkiye gündemi olarak gündeme gelmelidir, tartışılmalıdır, belki uzun süre bu tartışmalar gündemde kalmalıdır. Eski Meclis başkanlarımızı ve yüksek yargı mensuplarını bir masa etrafında toplayarak anayasa tartışmalarıyla ilgili tecrübelerini ve görüşlerini almak niyetindeyim." 

İsveç'e tepki

Kurtulmuş, "Hem Türkiye'nin onayıyla NATO'ya girmeyi bekleyeceksiniz hem ülkenizde teröre zemin hazırlayacaksınız. Bunların İsveç tarafından gözden geçirileceğini ümit ediyorum." dedi. 

Emekli maaşlarına zam olacak mı?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, emekli maaş düzenlemesine ilişkin, "Bu konuda hükümet çalışmasını tamamlayıp Meclis'e ne zaman ve ne şekil gönderir, hükümetin kararıdır. Meclis'e geldiği zaman biz bunu hızlandırırız" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin