Ekrem İmamoğlu'nun Tunceli ziyaretinin perde arkası. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na ne demek istedi, hangi mesajları verdi? Mehmet Sevigen tv100'de anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'yi ziyaret etti. CHP'de siyase yapmış eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen tv100'ün ilgiyle izlenen programlarımdan Başak Şengül ile Doğru Yorum'da bu ziyaretin ne anlama geldiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'nun Tunceli ziyaretinin perde arkası. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na ne demek istedi, hangi mesajları verdi? Mehmet Sevigen tv100'de anlattı

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Devlet eski Bakanı Masum Türker, Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen ve Gazeteci Hasan Basri Akdemir tv100'ün gündem belirleyen programlarından Başak Şengül ile Doğru Yorum'da gündemi değerlendirdi.

CHP'de siyaset yapan Devlet eski Bakanı Sevigen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'yi ziyaret etmesinin arka planını anlattı.

Sevigen, " Ekrem İmamoğlu diyor ki ‘Bak ben Tunceli’ye gidiyorum’ İstanbul’da delege seçimleri oluyor, Aleviler ön plana çıktığı gibi ‘Ben Alevilerin göbeğine gidiyorum’ İstanbul’da seçilen Alevilere ‘Bak ben gidiyorum onlarla beraber oluyorum, sizin yanınızdayım. İstanbul’dakiler de görsün kim kuvvetli kim güçlü’ Tunceli ve Elazığ’ı seçme nedenlerinin başında gelen İstanbul’daki delege seçimlerinde Alevi arkadaşlarımızın güya Kemal Bey’i destekliyorlarmış gibi imaj vermesinden kaynaklı aslında öyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

İşte o değerledirmeler:

Yerel seçimler için Sevigen şu yorumu yaptı:

Adaylar belli olsun kaybedecekler bu bakımdan söylüyorum. Ben partideki disipline çok önem veren insanlardan biriyim disiplin olmazsa parti olmaz. Bilin diye söylüyorum, Büyükşehir Belediye Başkanı böyle ‘Sen, ben, bizim oğlan’ diye davrandığı müddetçe adayımızı belirlemediğimiz müddetçe İstanbul’u da Ankara’yı da hatta 2 tane daha büyük şehir söylemek istemiyorum onları da kesin kaybederiz.

"KAFASINI KESSEN ÇIKACAK OYLAR BELLİDİR"

Türker ise İmamoğlu'nun ziyareti ile ilgili, "Bu görüşme millete şu imajı veriyor, ‘Ben ondan izinsiz gittim ama bakın onu arıyorum’ Bu arada başka bir mesajda veriyor ‘Ben kötü niyetle gelmedim buraya, burada yaptığımız yardımlar vardı, konuk evi açtım onları görmeye geldim’ bu bir şey ifade etmiyor. Bir kere Tunceli, Elazığ’da kafasını kessen çıkacak oylar bellidir." değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Tunceli'yi ziyaret eden İmamoğlu, "değişim" tartışmaları nedeniyle aralarında soğuk rüzgarlar esen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile kameraların önünde telefonla görüşmüştü. Kılıçdaroğlu'na, "Genel başkanım cebinizi aradım ama ulaşamadım. Sizden habersiz Tunceli'ye geldim" diyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile sürekli görüştüklerini belirterek, "Sokağın başında genel başkanımı aradım, 'Vallahi sizden habersiz Tunceli'ye geldim, bilginiz olsun' dedim" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin