Ekrem İmamoğlu'na Tuzla davasında beraat! Ekrem İmamoğlu ne demişti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen davadan beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu'na Tuzla davasında beraat! Ekrem İmamoğlu ne demişti?

NTV'nin haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Tuzla davasında beraat geldi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın avukatı, 25 Ekim 2022'de bir açılıştaki konuşmasının ardından alandan ayrıldığı sırada müvekkilinin bazı kişilerce yuhalandığı, o esnada kürsüde konuşan Ekrem İmamoğlu'nun da olayları tırmandırıcı şekilde ifadeler ve hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu'nun "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmaya gerek görmeden 6 eylül günü dosya üzerinden beraat kararı verdi.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

25 Ekim 2022’de 'Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programında' Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında bir gerginlik yaşanmıştı.

İmamoğlu yaptığı konuşmada, "Arkadaşlar, o arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Sakin, nezaketsiz, bakın arkadaşlar müsaade edin. Bir sakin olun. Vatandaşlarımız buraya döner misiniz? Lütfen, lütfen... Bakın provokasyon devam ediyor. İlgilenmeyin, kötü söz sahibine aittir" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin