Ekrem İmamoğlu Kızılay'a kan bağışında bulundu, çağrı yaptı: Kızılay bizim, hepimizin

Kızılay'ın kan stokları riskli seviyelere düştü, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kızılay'a hem bağışı hem de kan verme çağrısı yaptı. Sosyal medya hesabından video paylaşan İmamoğlu, "Kızılay bizim, hepimizin. Memleketimizin, hastalarımızın ihtiyacı var, litfen herkes kan versin" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ekrem İmamoğlu Kızılay'a kan bağışında bulundu, çağrı yaptı: Kızılay bizim, hepimizin

Kızılay'ın kan stokunun riskli seviyelere gerilerdiği açıklamasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kızılay'a kan bağışında bulunarak çağrı yaptı.

Kızılay'a kan bağışında bulunan İmamoğlu, şunları söyledi:

"Her ne olursa olsun Kızılay kan stoğu olmadan olmaz. Memleketimizin, hastalarımızın ihtiyacı var, litfen herkes kan versin. Kızılay'ı asla yalnız bırakamayız. Kızılay bizim, hepimizin."

4 GÜNLÜK STOK VAR

Türk Kızılay, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü açıklamasının ardından, çağrı üzerine hafta sonu yapılan bağışlarla stoklarda bir miktar artış yaşandığı ancak kurumdaki 23 bin 824 ünite kanın dört günlük stoğu karşıladığı açıklandı.

Kahramanmaraş depreminin ardından AHBAP Derneği'ne çadır sattığının ortaya çıkması üzerine Kızılay'a ülke genelinde büyük tepki olmuştu. Tepkilerin ardından kan bağışı da çok büyük ölçüde kesildi ve kan stokları riskli seviyelere dayandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin