Düzensiz göçmenlerin kiraladığı binadan 5 kamyon çöp çıktı. Mahalleli isyan etti

Esenyurt'ta yabancı uyruklu şahıslara pansiyon olan bina ikinci defa polis tarafından basıldı. Son baskının ardından içindeki eşyalar bina sahibi tarafından camlardan sokağa atıldı ve sokakta öylece bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Düzensiz göçmenlerin kiraladığı binadan 5 kamyon çöp çıktı. Mahalleli isyan etti
İHA

İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Süleymaniye Mahallesi’nde geçtiğimiz gün yaşanan olayda, söylenenlere göre 4 katlı bina düzensiz göçmenlere pansiyon olarak kiralandı.

Polis tarafından 2 defa basılan binadan çıkan eşyalar sokağın ortasına bırakıldı.

Mahalle sakinleri bu durumdan rahatsızlığını dile getirirken bir vatandaş, binadan 4-5 kamyon çöp çıktığını aktardı.

BİNA SAHİBİ EŞYALARI CAMDAN ATTI

Dün meydana gelen olayda söylenenlere göre düzensiz göçmenlere kiralanan 4 katlı binaya, sokak sakinlerinin ihbarı üzerine polis tarafından 2 kez baskın yapıldı. Son baskının ardından göçmenler gözaltına alınırken bina sahibi ise içindeki eşyaları camdan sokağa fırlattı.

Sokakta çöp gibi duran eşyalar belediye ekipleri tarafından temizlendi. Mahalle sakinleri ise binanın bu şekilde kullanılmasından dolayı rahatsız olduklarını kaydetti.

"100 YATAKLI BARINMA YERİ YAPILMIŞ"

Sokak sakinlerinden Mehmet Çelik yaşanan olayları anlatarak, “Burası bir vatandaşa ait yabancı vatandaşlara kiraya veriyor. Polis baskınından sonra 2 kişi gelerek bu binayı komple boşalttı. Bina da kötü şeyler olduğu söylendi. Burası 4 katlı bir bina komple yabancılara kiralanmış.100 yataklı bir barınma yeri yapılmış kamera sistemi ile donatılmış. Gelen giden geceleri geliyordu. Bu kadar eşyanın nasıl geldiğini de fark etmedik. Hayret ettik bu kadar eşya ne zaman nasıl geldi. Bina yeni yapılmıştı. Sıfır binadan 4-5 kamyon çöp çıktı. Mahalleli olarak rahatsızız aileler yaşıyor. Bizzat ben ev sahibi ile konuştuk. Sahip çık dedik, ‘tamam’ dedi." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin