Dünyanın en prestijli basın ödülünü alan Bülent Kılıç, Medyatava'ya konuştu!

World Press Photo'da 2 ödül birden alan ve fotoğraflarından biri birinciliğe layık görülen Türkiyeli fotomuhabir, bu ödülü almaktan büyük onur duyduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en prestijli basın ödülünü alan Bülent Kılıç, Medyatava'ya konuştu!

AFP "fotomuhabiri Bülent Kılıç, dünyanın en prestijli basın fotoğrafçılığı ödülleri arasında bulunan World Press Photo’da 2 ödül birden aldı.



Kılıç, Berkin Elvan protestolarında çektiği 'Gözaltındaki Liseli Kızın Korku Dolu Anları' fotoğrafıyla birincilik ödülünün sahibi oldu.



Dünyanın en prestijli basın ödülünü alan Bülent Kılıç, Medyatava'ya konuştu!



AFP fotomuhabiri Kılıç, aynı kategoride üçüncülük ödülünü Kobani’de koalisyon güçlerinin IŞİD militanlarının bulunduğu tepeyi bombaladığı anı gösteren fotoğrafıyla kazandı. 



Dünyanın en prestijli basın ödülünü alan Bülent Kılıç, Medyatava'ya konuştu! - Resim : 2



2014 yılında Time ve The Guardian tarafından da yılın fotomuhabiri seçilen Kılıç, dünyanın en prestijli ödülünü alarak büyük övgü topladı.



World Press Photo'dan 2 ödül birden alan Kılıç, Medyatava'ya yaptığı açıklamada; "Bu kadar yüksek bir tempoda çalıştıktan sonra ödüle layık görülmek beni gerçekten çok mutlu etti. Önümüzdeki aylarda daha güzel işler yapmak için de elimden geleni yapacağım" dedi.



İşte, Kılıç'ın açıklamaları:



"Suriye'de, Ukrayna'da ve çeşitli çatışma alanlarında görev yapıyorum. Bana verilen birincilik ödülünün İstiklal Caddesi'nde bulunan Mis Sokağı'nın girişinde çektiğim fotoğraftan gelmesi açıkçası beni biraz şaşırttı. Aynı zamanda ödülün Türkiye'de çektiğim bir konudan dolayı gelmiş olmasına da şaşırdım. Çünkü o ödül Berkin Elvan'ın cenazesinden sonraki protestoda yerde şoka girmiş halde bakan bir kız çocuğunun fotoğrafıydı. Beni şaşırtan biraz da bu oldu. Tabii ki ben de bir Türkiye vatandaşıyım ve bu konunun ödüle layık görülmesi beni sevindirdi. Çünkü insanlar bir şekilde seslerini duyurmak istiyorlardı, bir şekilde bu konunun dünya medyasında yer almasını istiyorlardı ve sonuçta bu konudan çıkan bir fotoğrafta ödül aldı.



Açıkçası yıllardır böyle bir ödül bekliyordum. "World Press Photo" diğerlerinden farklı olarak jürisi; dünyanın en önde gelen ajans kurumlarının yayınlarının fotoğraf departmanlığı şeflerinin olduğu, fotoğrafların çok ciddi, sıkı bir şekilde değerlendirildiği ve tek tek incelendiği bir jüri. Dolayısıyla böyle bir jüriden birincilik almak beni gerçekten çok mutlu etti. Aynı zamanda bu jüriden bir de üçüncülük almak da çok büyük mutluluk. Gerçekten beni onurlandırdılar. 



Bu kadar yüksek bir tempoda çalıştıktan sonra ödüle layık görülmek büyük mutluluk. Önümüzdeki aylarda daha güzel işler yapmak için de elimden geleni yapacağım."



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin