´DÜNYA HABER AJANSLARI ZİRVESİ´ İZİNSİZ HABER KULLANIMINI ENGELLEMEK İÇİN ÖNLEM ALINMASI KARARI İLE SONA ERDİ

Anadolu Ajansı´nın ev sahipliğinde dünyada ilk kez İstanbul´da gerçekleştirilen "Dünya Haber Ajansları Zirvesi" sona erdi. Çırağan Sarayı´ndaki zirvenin son oturumunda, Bildirge Hazırlama Grubu´nca, katılımcı ajansların da görüşü alınarak hazırlanan sonuç bildirgesi, Akdeniz´e Kıyısı Bulunan Ülkeler Haber Ajansları Birliği Başkanı Andreas Christodoulides tarafından okunarak, ajans temsilcilerinin oyuna sunuldu. Bildirge, oybirliğiyle kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
´DÜNYA HABER AJANSLARI ZİRVESİ´ İZİNSİZ HABER KULLANIMINI ENGELLEMEK İÇİN ÖNLEM ALINMASI KARARI İLE SONA ERDİ

"Haber ajanslarının, doğru, yansız, yorumsuz haber akışını sağlamalarının önündeki tüm yasal, teknik ve psikolojik engellerin kaldırılması" istenen bildirgede, haber ajanslarının yeni teknolojiler üzerinde işbirliği ve haber alışverişi yapması, bu işbirliğinin personel değişimi ile de güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.



Haber ve fotoğraf hizmetlerinin içeriği ve sunumuyla ilgili olarak üzerinde görüş birliği sağlanan ilkelerin de ortaya konduğu bildirgede, özetle şunlar kaydedildi:



"Ajansların haberlerinin izinsiz kullanımını önlemek için gerekli bütün önlemler alınmalı ve abonelik teşvik edilmelidir.



Ajans haberlerini kullananların, haberi hangi ajanstan aldıklarını açıkça belirtmeleri sağlanmalıdır.



Haber ajanslarının ürettiği haber, fotoğraf, görüntü ve diğer ürünlerin telif hakları için yasal koruma sağlanmalıdır."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin