Dışişleri Bakanlığı duyurdu. 44 Türk vatandaşı daha Gazze'den tahliye edildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, yaptığı açıklamada, Gazze'deki Türk vatandaşlarının tahliye sürecinin devam ettiğini belirtti. Keçeli, bugün itibariyle 44 kişinin Refah sınır kapısından geçtiğini ve bu sayının artabileceğini ifade etti. Tahliye çalışmalarının titizlikle sürdüğünü vurgulayan Keçeli, Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde bölgeden çıkarılmasına yönelik gerekli önlemlerin alındığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı duyurdu. 44 Türk vatandaşı daha Gazze'den tahliye edildi

İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılarla milyonlarca insan Gazze Şeridi'nde sıkışmıştı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülke vatandaşlarının tahliyesi için girişimlerde bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı Gazze'deki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin son gelişmeleri paylaştı. 

Bakanlık Sözcüsü Öncü Keçeli bugün 44 Türk vatandaşının Gazze'den Mısır'a geçtiğini söyledi. Sözcü Keçeli sayının gün içerisinde artabileceğini aktardı.

Daha önce 30 Türk vatandaşı tahliye edilmişti ardından İsrail Refah Sınır Kapısı'nı kapatınca bir kısım Türk vatandaşı Gazze'de mahsur kalmıştı. 

Türkiye kendi vatandaşlarının yanısıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarının tahliyesini de üstlenmiş durumda. 

Mısır'a geçen Türk ve KKTC vatandaşlarının sınırda Türk diplomatlar tarafından karşılandığı belirtildi. 

Dışişleri Bakanlığı ayrıca tedavi amacıyla yeni bir grup Filistinlinin getirilmesi için de çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin