Dilan ve Engin Polat çiftine 'suç örgütü' soruşturması. 225 milyon TL'lik gerçek dışı mal alımı tespit edildi

Dilan ve Engin Polat çifti son dönemlerde yayınladıkları sosyal medya paylaşımları ve vergi kaçırma iddiaları ile gündemden düşmüyor. Son olarak Polat çifti hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma yaptığı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Google Haberlere Abone ol
Dilan ve Engin Polat çiftine 'suç örgütü' soruşturması. 225 milyon TL'lik gerçek dışı mal alımı tespit edildi

Son günlerde iş yerlerine yapılan silahlı saldırılarla ve vergi kaçırma iddialarıyla anılan Dilan ve Engin Polat çiftinin tüm mal varlığına el konulmuştu. 

Polat çifti hakkında 'Suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'Suç örgütüne üye olmak', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında soruşturma yürütüyor.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLDİ

Soruşturma kapsamında şüphelilerin suç işlediği ve bu mal varlıklarını suçlardan elde ettiğine yönelik somut delil olduğu belirlendi. Şüphelilerin yöneticisi olduğu kozmetik, mücevherat, inşaat gibi 21 şirketle ilgili şüphelilere ait kara, deniz ve hava ulaşımlarına, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evraklara, ortağı bulunduğu şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, kripto varlık hesaplarına ve diğer tüm varlık değerlerine el konulması talep edildi. Sulh Ceza Hakimliği bu talebi kabul ederek, şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koydu. Ayrıca şüpheliler hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi. 

Dilan ve Engin Polat çiftine 'suç örgütü' soruşturması. 225 milyon TL'lik gerçek dışı mal alımı tespit edildi

SORUŞTURMA KAPSAMINDA YER ALAN ŞİRKETLER

Soruşturma kapsamında yer alan şirketlerin; Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum olduğu öğrenildi. 

Dilan ve Engin Polat çiftine 'suç örgütü' soruşturması. 225 milyon TL'lik gerçek dışı mal alımı tespit edildi - Resim : 2

225 MİLYON 743 BİN TL'LİK MAL ALIŞININ GERÇEK OLMADIĞI BELİRLENDİ

Soruşturma dosyasında yer alan MASAK raporunda Dilan Polat'ın internetten yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Dilan Polat'ın sahibi olduğu 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu değerlendirmesi yer aldı. Sahte belge düzenleyicisi olan 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı da tespit edildi. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin