Devlet memurluğundan Huysuz Virjin’e… Bir erkek olarak kadın kılığında şov yaptı, taşlanmadı, alkışlandı...

Benim kuşağım onun sahnesinin sonuna, benden önceki kuşaklar tamamına yetişti. Benden sonrakiler ise araştırmadıkları sürece onu tanımayacaklar. Üzülüyorum çünkü bu onlar için büyük eksiklik… Seyfi Dursunoğlu bu topraklarda çok zor bir işi başardı. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak sözünün hakkını verdi denebilir. Bir erkek olarak sahnede kadın kılığında şov yaptı. Üstelik bu şov taşlanmadı, alkışlandı. Bugün onun doğum günü…

Devlet memurluğundan Huysuz Virjin’e… Bir erkek olarak kadın kılığında şov yaptı, taşlanmadı, alkışlandı...

Seyfi Dursunoğlu 1 Ekim 1932'de Trabzon'da doğdu. 1938 yılında ailesi ile birlikte İstanbul'a geldi. Lise hayatına önce Arnavutköy'de yer alan Özel Boğaziçi Lisesi'nde yatılı olarak başladı, ailesinin isteği ile 9. sınıfta Heybeliada'da yer alan Askeri Deniz Lisesi'ne gitmek zorunda kaldı.

Devlet memurluğundan Huysuz Virjin’e… Bir erkek olarak kadın kılığında şov yaptı, taşlanmadı, alkışlandı...

İki yıl sonra bir türlü adapte olamadığı Deniz Lisesi'nden ayrılarak Haydarpaşa Lisesi'ne geçti. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İngiliz Filolojisi'ne başladı. Babasının iflas etmesi üzerine oradaki eğitimini yarıda bırakarak askere gitti. Askerliğini tamamladıktan sonra Sosyal Sigortalar Kurumunda memur olarak çalışmaya başladı. 18 yıl SSK'de devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı.

1970'te Huysuz Virjin olarak önce küçük kulüplerde sahneye çıkmaya başladı. Ünü ağızdan ağza yayıldıkça daha büyük kulüplerden teklif almaya başladı. Her yıl İzmir Fuarı'nda sahneyi Türkiye'nin tanınmış solistleriyle paylaştı. İzmir Fuarı'na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona çıkmadı ama tüm Türkiye'de kendinden bahsettirdi.

Devlet memurluğundan Huysuz Virjin’e… Bir erkek olarak kadın kılığında şov yaptı, taşlanmadı, alkışlandı... - Resim : 2

Seyfi Dursunoğlu, "Huysuz Virjin" karakteriyle en büyük sıçramayı TRT'de Öztürk Serengil'in yarışma programına katılarak yaptı. Aynı programda, tek kanalın seyredildiği bu dönemde Huysuz Virjin'in Öztürk Serengil'e verdiği esprili cevapları gördükten sonra herkes ondan bahsetmeye başladı.  1970'lerde Huysuz Virjin 1. adında bir kanto plağı yaptı. Uuzn yıllar  Huysuz Show adlı programı yaptı.

Devlet memurluğundan Huysuz Virjin’e… Bir erkek olarak kadın kılığında şov yaptı, taşlanmadı, alkışlandı... - Resim : 3

RTÜK’TEN BASKI GELDİ…

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin'i artık canlandırmayacağını açıkladı ancak 2012'de Show TV'de yayınlanan Huysuz'la Dans Eder misin? programını sundu. Aynı yıl Star TV'de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yapmıştır. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak çıkmıştır ve "Bu benim son kantom" diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını dolaylı bir yönden anlattı. Dursunoğlu, son olarak 2017'den 2018 yılına geçiş yapılırken "Huysuz'la Yılbaşı Özel" programında Kanal D ekranlarında sunuculuk yaptı.

Kendisine yönelik baskıya tepki gösterilmemesine eser miktarda üzüldü. Sonraları pek de ekranlarda görünmedi. Oysa kimsenin ahlakı onu izlediği için bozulmamıştı. Hatta tam aksine bizler onunla gülmeyi, laf sokarken bile incitici olmamayı öğrenmiştik.

Zaten yalnız biriydi Seyfi Dursunoğlu, en sevdiği işi de elinden alınınca daha derin bir yalnızlığa gömüldü. Hatta röportaj verdiği bir muhabire şöyle söyledi: “Çok yoruldum. Yaşım da ilerledi. Artık gitme hazırlığı yapıyorum.”

2020 yılında 87 yaşındayken hayatını kaybetti. Ölüm sebebi KOAH’tı. Mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bıraktı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin