Devlet hastanesinde skandal! Kayıt dışı estetik nedeniyle 2'si doktor, 4 kişi gözaltına alındı

Diyabakır'da Bismil Devlet Hastanesinde kayıt dışı estetiği yapıp hastalardan para alan 2'si doktor, 4 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Devlet hastanesinde skandal! Kayıt dışı estetik nedeniyle 2'si doktor, 4 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ardından Bismil Devlet Hastanesi de kayıt dışı estetik ameliyatla gündemde. 

Bismil Devlet Hastanesi'nde kayıt dışı burun estetiği yapıp hastalardan para aldığı belirlenen 2'si doktor, 4 kişi gözaltına alındı.

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında, Bismil Devlet Hastanesi'nde görevli kulak burun boğaz doktorları R.A. ile H.S.'nin, hastalara burun estetiği ameliyatı teklifinde bulunduğu ve devlet hastanesinde kayıt dışı olarak ameliyat ettiği belirlendi. Yürütülen soruşturmada, tıbbi sekreter olarak görev yapan E.Ö. ve E.A.'nın da doktorlarla birlikte çalıştığı tespit edildi. Şüphelilerden doktor H.S. kısa süre önce tayini çıktığı İstanbul'da, diğer şüpheliler ise ilçedeki adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi eylül ayında  bir hafta boyunca Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatı yapılmaması ile gündeme gelmişti. Başhekim Süleyman Öden, KBB uzmanlarını suçlayıp  “Estetik dışında kimseye bakmıyorlar” iddiasında bulunmuştu. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin