DEVA Partili isim paylaştı: Bu görüntü İstanbul'da çekildi! Ellerinde silahlarla gölette yürüyüş yaptılar

İstanbul’da bir çift, ellerinde uzun ve kısa namlulu iki silahla gezinti yaparken görüntülendi. Görüntüleri sosyal medyada paylaşan DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik emniyetten bilgi aldığını ancak çift hakkında henüz bir bilgi alınmadığını kaydetti. Bugün EGM ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de yaptığı açıklamayla görüntülerdeki şahıslara ulaşıldığını silahların gerçek olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
DEVA Partili isim paylaştı: Bu görüntü İstanbul'da çekildi! Ellerinde silahlarla gölette yürüyüş yaptılar

İstanbul'da çekilen ve paylaşılan bu görüntüler sosyal medyada paylaşıldığı anda herkesi tedirgin etti.

Görüntüleri paylaşan DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik, Emniyet Genel Müdürlüğü ile iletişime geçtiğini ancak henüz bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti. 

Söz konusu görüntüde kadının da elinde silah olduğu ancak belli olmadığı kaydedildi.

DEVA Partili isim paylaştı: Bu görüntü İstanbul'da çekildi! Ellerinde silahlarla gölette yürüyüş yaptılar

Çelik, dün akşam yaptığı şikâyet ardından ilk olarak bir polisin gayriciddi bir tavırla silahların oyuncak olabileceğini söylediğini belirtti.

Avukat Bilal Çelik'in paylaşımı şöyle:

 

EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI: SİLAH OYUNCAKMIŞ

 Görüntülerin ardından konuyla ilgili inceleme başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüphelinin olay günü elinde silahla gezerken bölgede görev yapan polis memurları tarafından fark edildiğini, ekiplerin şüpheliyi durdurarak elindeki silahı aldığı ve yaptıkları incelemede silahın oyuncak olduğunu tespit ettiğini belirledi.

Çocuklarına ait olduğu öğrenilen oyuncak silahı taşıyan şüphelinin aracını da arayan ekipler, herhangi bir olumsuzluğa rastlamayınca şüpheliyle ilgili herhangi bir işlem yapmadı. 

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ AÇIKLAMA YAPTI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada,

"Göktürk Göleti bölgesinde, ellerinde uzun ve kısa namlulu silahlarla yürüyen bir çift görüntülendi" iddiası manipülasyondur. Emniyet mensuplarınca, çifte yönelik yapılan kontrol neticesinde; silahın oyuncak olduğu ve olumsuz bir durumun olmadığı tespit edilmiştir." dendi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin