Derya Sazak'tan bomba kitap! 'Batsın Böyle Gazetecilik'te Milliyet'teki işten çıkarmaları anlattı!

Gazetenin eski genel yayın yönetmeni, işten çıkarmaların perde arkasını kitabında anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Derya Sazak'tan bomba kitap! 'Batsın Böyle Gazetecilik'te Milliyet'teki işten çıkarmaları anlattı!

Milliyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Milliyet gazetesindeki işten çıkarmaların perde arkasını 'Batsın Bu Gazeticik' isimli kitabında okurla paylaştı.



Gezi olayları sürecinde Milliyet gazetesindeki köşe yazılarına son verilen Can Dündar, Twitter hesabından kitabı okuduğunu belirterek, kitabın çarpıcı kısımlarını takipçileriyle paylaştı.



Dündar, Twitter hesabından Sazak'ın şu ifadelerine yer verdi:



"Derya Sazak'ın Milliyet darbesini anlatan kitabı 'Batsın Böyle Gazetecilik'i bitirdim gece. İnsan içinde yaşasa da dışardan bakınca inanamıyor. Derya Sazak: Can Dündar Gezi'den sonra hedef seçildi. Üzerimizdeki baskılar birden katlandı. 'Can'ı geziden çek' demeye başladılar. Sonra Can'ı Kahire'ye gönderdim. İlk haberleri geçti. Bu kez de 'Can'ı oradan çağır'baskısı başladı. Patron,Can'ı atmamı istiyordu. Demirörenlere, 'Bunu yapmayın.Hasan Cemal'i kaybettik. Şimdi aynı şeyi Can için istiyorsunuz. Can'ı atmam; o giderse ben de giderim' dedim. Can'ı öne sürüp beni götürmek istiyorlardı. H.Çelik, Fikret'i çağırıp 'Milliyet'te yönetim değişmezse haber alamazsınız' muhtırası verdi. Patron,'Çok üstümüze geliyorlar, mecburuz' dedi.Tazminatımla yelkenli alıp denize açıldım. Fikret gelir gelmez patron Can'ın işine son verdi."



Can Dündar bu ifadeler üzerine, "Başbakan'ın sözünü kitabına isim yapan Derya haklı: Batsın böyle gazetecilik!" yorumunu yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin