Denizdeki yaşamını tuvale yansıttı

Ressam Ayşen Can, 'Denizin Gezgin Kızları' isimli resim sergisinden elde edilen geliri İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Denizcilik Fakültesi Vakfına bağışladı.

Google Haberlere Abone ol
Denizdeki yaşamını tuvale yansıttı

Gemi kaptanlığı yapan eşi Mustafa Can ile hayatının bir dönemini denizde geçiren ressam Ayşen Can, bu sürede 30 ülke gezdi, denizde geçen uzun yıllarını deniz ve gemi temalı  "Denizin Gezgin Kızları" isimli resim sergisi ile eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunmuştu.



Resimlerinde hayatındaki izleri anlatmayı prensip edinen ressam Ayşen Can "Zevk-i Rengi Aşk" adını verdiği 2. kişisel resim sergisini The Green Park Otel Pendik'te açtı. İkinci sergisini oluşturan resimlerde kızının hastalığı, ameliyatı ve iyileşme dönemini anlatan Can sergiden elde ettiği gelirleri İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Denizcilik Fakültesi Vakfına bağışladı.



Ressam Ayşen Can, "Eşimle birlikte hayatımın bir dönemini denizde yaşadım. Bu süre içinde 30 ülkeyi görme fırsatım oldu. Bu sürede birde oğlum dünyaya geldi Nuri Mertcan onu büyüttüm. Denizde geçen süre içinde  yaptığım resimlere "Denizin Gezgin Kızları" adını vererek sergi açtım.Kızım ciddi bir ameliyat geçirdi. Bu süreci ise hastalığı, ameliyatı ve iyileşme sürecini doğanın farklı güzelliklerini kullanarak anlatmaya çalıştım. "Zevk-i Rengi Aşk" adını verdiğim sergi ile yaptığım resimleri sergilemeye başladım. Serginin gelirini eşinin ve oğlunun mezun olduğu İTÜ Denizcilik Fakültesi Vakfına bağışladım" diye konuştu.



İTÜ Denizcilik Vakfı Başkanı Tahir Sarıoğlu, "Eşi meslektaşımız. Sosyal sorumluluk gösterdiği için kendisine teşekkür ederiz. Elde edilen gelirle öğrencilere burs vereceğiz" dedi.



Sergide toplam 80 tablo bulunuyor ve 10 gün boyunca açık kalacak


Etiketler sergi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin