Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Keşke olmasaydı" diyerek o günü anlattı. Uysal'dan tv100'de Altılı Masa açıklamaları

Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın hazırlayıp sunduğu tv100'ün Memleket programına, Demokrat Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gültekin Uysal konuk oldu. Uysal, Meral Akşener'in Altılı Masa'yı terk ettiği günü anlattı. Uysal, Akşener ile kavga ettiği yönündeki soruya ise "Gerçek değil" diye yanıt verdi. CHP-HDP görüşmesi ve Millet İttifakı liderlerinin cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığı da Uysal'ın gündemindeydi.

Google Haberlere Abone ol
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal "Keşke olmasaydı" diyerek o günü anlattı. Uysal'dan tv100'de Altılı Masa açıklamaları

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gültekin UysalTalat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın gündeme dair sorularını tv100 ekranlarında yanıtlıadı.

Gültekin Uysal'ın açıklamalarından satır başları:

- Siyaset çok dinamik bir süreç. Çok da geriye doğru bir değerlendirme yapmak istemem. Türk milleti tarihi bir kavşağa doğru ilerliyor. Her şeyin merkezinde ülkenin refahı var. 

AKŞENER İLE TARTIŞMADIM

- (Akşener ile tartıştı iddiası) Gerçek değil. Benim ne sayın Akşener ile ne de diğer liderlerle tartışmam söz konusu olmadı. Her siyasi lider orada kendi kurumsal aklının değerlendirmesini paylaştı. Bunlar da gayet medeni şeylerdir. Akşener ile hukukumuz ortadadır. Toplantı içeriğiyle ilgili burada konuşmam ayıp olur. Sorduğunuz için yanlış bilgiyi düzeltmek adına ifade ettim. 

KEŞKE OLMASAYDI

 - (Akşener'in sözleri) Keşke olmasaydı. Bugün bu sürecin geldiği momentomun dinamizmini arttırdığı kanaatindeyim. Milletimiz güçlü bir beklenti içerisinde. Bu çizginin dışına düşen her türlü sözü, davranışa tavrını koyuyor. 

- (Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına tereddütlü olduğu iddiası) Öyle bir tereddüt yok. Verilen kararların, attığımız imzaların arkasındayız. 

MİLLETİMİZ YÜRÜTME YETKİSİNİ CUMHURBAŞKANINA VERECEK
- (Kriz dönemlerinde, kritik konularda uzlaşamazlarsa diye eleştiriler var) Milletimiz yürütme yetkisini cumhurbaşkanına verecek. Karar verecek kendisidir, partilerin liderlerinin vazifesi kararları etkinleştirmektir

KİMSE ESNEME BEKLEMESİN

- (CHP-HDP görümesi için) Elbette Cumhurbaşkanı adayı olarak görüşme olcak. Sınırımız bu ülkenin birliği beraberliğidir. Sayın Bahçeli Anayasa Mahkemesi'ne söylemediğini bırakmadı. Bir taraftan Hüda-Par konusu var. Sayı Bahçeli, MHP bunun hangi tarafını tasvip ediyor da bir ittifak içerisinde bulunacaklar ben de çok merak ediyorum. Biz bu ülkede herkes için demokrasi diyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu elbette farklı sosyal, siyasal zümrelerle görüşecek. Sınırımız bu ülkenin birliği beraberliğidir. Devletin kurucu partisi olarak ölçüleri zaten belli, kimse bunun dışında bir esneme beklemesin. 

Ayrıntılar geliyor...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin