Cumhuriyet'in Haber Müdürü'nden o tekzibe yanıt!

Bilal Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla tekzip yolladığı Cumhuriyet gazetesi Haber Müdürü Aykut Küçükkaya, Medyatava'ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in Haber Müdürü'nden o tekzibe yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın, avukatı aracılığıyla yolladığı ve Cumhuriyet gazetesinin bugün ilk sayfasından yayınladığı tekzipe, söz konusu haberi yapan Aykut Küçükkaya'dan yanıt geldi.



Cumhuriyet'in 10 Aralık 2015 tarihli nüshasında yayınlanan “Ustalık Dö- Nemi - 5 Değil 15 Restoran” başlıklı haberi nedeniyle gazetesine tekzip yollanan Küçükkaya, Tekzip metnindeki suçlamalara Medyatava aracılığıyla yanıt verdi.



İşte, Küçükkaya'nın açıklamaları:



"Yaptığım bir haber nedeniyle bugünkü Cumhuriyet'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yayımlattırdığı tekzibe yer verildi. Keşke okurlar bir tekzibi bir de haberimizi okuyabilselerdi. Haberimiz Türkiye'de her 4 kişiden birinin oyunu alan partinin milletvekilinin Meclis kulislerinde konuşulan bir açıklamayı içeriyordu. Haberden bir gün sonra gazetemizde hem Bilal Erdoğan'ın hem de CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın karşılıklı açıklamalarına yer vermiştim. Haberimizin hiç bir yerinde DAEŞ'le ilgili tek bir kelime dahi geçmiyordu. Ancak tekzip metninin her yerinde DAEŞ geçmekteydi. Savcıyı etkilemek için nedense haberde hiç geçmeyen o sihirli kelime kullanılmıştı. Türkiye'de en kolay şeyin artık mahkemelerden tekzip kararı aldırmak olduğu Türk basınınca aşikardır. Hele hele başvuran kişi Bilal Erdoğan ise. Bir de gazeteler tekzipleri yayımladığı taktirde büyük para cezaları ödemek zorunda kalıyorlar. Sözün özü ne tekzipler, ne davalar, ne soruşturmalar kalemimize kilit vuramaz. Bilal Erdoğan'ın TÜRGEV'ini ortaya çıkaran gazeteci olarak yine doğru bildiğim her şeyi gazetem Cumhuriyet'te yazacağım..."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin