Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad ile görüşmeye yeşil ışık: Siyasette küslük dargınlık olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüşmeye yeşil ışık yaktı. Erdoğan, "Esad ile görüşme olabilir siyasette küslük dargınlık olmaz” dedi. Öte yandan Associated Press’e konuşan ancak ismini vermek istemeyen Lübnanlı bir siyasetçi Türkiye’nin İran aracılığıyla Suriye’ye mesaj gönderdiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad ile görüşmeye yeşil ışık: Siyasette küslük dargınlık olmaz

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşülmesinin doğru bir karar olduğunu, hatta Suriye'de Beşşar Esed ile de görüşülebileceği yönündeki söyleminin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Olabilir, siyasette küslük, dargınlık olmaz. Eninde sonunda en uygun şartta bunun adımları atılır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile ikinci bir görüşme olup olmayacağı sorusunu, "Tarih verilir mi?" diye yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'da Mısır'ın cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile tokalaşmıştı. Bu tokalaşma büyük yankı uyandırmış ve gazteciler Katar dönüşü Erdoğan'a Sisi ile görüşmenin detayını sormuştu.

YENİDEN NİYE BAŞLAMASIN?

Erdoğan, “Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz’de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim. ifadelerini kullandı. 

ESAD REDDETTİ

Öte yandan Associated Press’e konuşan ancak ismini vermek istemeyen Lübnanlı bir siyasetçi Türkiye’nin İran aracılığıyla Suriye’ye mesaj gönderdiğini söyledi. Siyasetçi, Erdoğan’ın Şam’a Türk yetkililer göndermeye hazır olduğunu söylediğini ancak Esad’ın bunu reddederek üçüncü bir ülkede görüşmeye açık olduğunu belirttiğini iddia etti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin