Çözümü bu kadar basitmiş! Her evde var. Küçük bir miktar yeterli. Otomobil farları nasıl beyazlatılır? Sararmış araba farları nasıl temizlenir?

Güneşten sararmış otomobil farları bütün sürücülerin ortak şikayeti. Ancak bunun çözümü çok da basitmiş. Oto tamircisine gitmenize bile gerek yok. Evinizdeki malzemeyle bile yapabilirsiniz. İşte arabanızın sararmış farlarını ilk günkü gibi yapma yöntemleri....

Google Haberlere Abone ol
Çözümü bu kadar basitmiş! Her evde var. Küçük bir miktar yeterli. Otomobil farları nasıl beyazlatılır? Sararmış araba farları nasıl temizlenir?

Araba farlarının bir süre sonra sararma yapmakta olduğu bilinmektedir. Bu durum ise oldukça kirli bir görünüm elde edilmesine neden olmaktadır.

Oldukça kötü bir görünüm elde edilmesine neden olmakta olan bu durum ile birlikte nasıl daha temiz bir görünüm elde edilebileceği merak edilmektedir.

Bu noktada ise oldukça dikkat davranılması gerekmektedir. Yanlış yöntemlerin uygulanması olumsuz sonuçlar elde edilmesine neden olabilmektedir.

Araba Farı Nasıl Parlatılır?

Araba farlarının zaman içerisinde kirlenmekte ve sararmakta olduğu gözlemlenmektedir. Kirli bir görünüm ortaya çıkmakta ve böyle bir durumda nasıl temizleneceği merak edilenler arasında yer almaktadır. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bazı yöntemler bulunmaktadır. Bunların uygulanması ile birlikte oldukça temiz bir görünüm elde edilmektedir. Ancak bu noktada oldukça dikkatli hareket edilmesi ve yanlış yöntemlerin kullanılmaması gerekmektedir. Çünkü yanlış yöntemler bazı arabaların zarara görmesine sebebiyet verebilmektedir. Dikkatli ve öze hareket edilmesi gerekli görülmektedir.

Sararmış otomobil farlarının parlatılması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1-Adım: Yüzeyi Temizleme

Sararmış farların yüzeyini temizlemek için bir temizlik çözeltisi veya sıradan bulaşık deterjanıyla su karışımı kullanabilirsiniz. Sıcak su ve deterjan karışımını far yüzeyine uygulayın ve bir sünger veya yumuşak bir fırça ile nazikçe temizleyin. Kir ve tozları iyice çıkardığınızdan emin olun.

2-Adım: Zımparalama

Sararmış farları parlatmak için zımparalama işlemi yapmanız gerekebilir. Bu, far yüzeyindeki oksidasyon tabakasını kaldırarak daha temiz bir yüzey elde etmenizi sağlar. Özel far zımpara kağıdı veya 1000-2000 kum değerine sahip ıslak zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. Zımpara kağıdını suya batırın ve far yüzeyini hafifçe ve dairesel hareketlerle zımparalayın. Zımparalama işlemi sırasında yüzeyin düzgün ve pürüzsüz olmasına dikkat edin.

3-Adım: Parlatma

Parlatma işlemi için farlarınız için özel bir far parlatma ürünü veya plastik parlatıcı kullanabilirsiniz. Bir miktar parlatıcıyı temiz bir bez veya pamuklu bir bez üzerine uygulayın. Far yüzeyine parlatıcıyı dairesel hareketlerle uygulayarak farları parlatın. Parlatıcı, farların renk ve parlaklık kazanmasına yardımcı olur.

4-Adım: Koruma

Farların parlaklığını ve durumunu korumak için koruyucu bir kaplama uygulayabilirsiniz. Plastik far koruyucusu veya cila kullanabilirsiniz. Bir miktar koruyucu ürünü temiz bir bez veya aplikatör yardımıyla far yüzeyine uygulayın. Ürünün talimatlarına göre hareket edin ve farların tamamen kurumasını sağlayın.

Bu adımları takip ederek sararmış otomobil farlarınızın daha temiz ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, farlarınız çok aşırı derecede sararmış veya hasar görmüşse, profesyonel yardım almanız gerekebilir.

Diş macunu kullananlar da var

Pek çok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi olan araba far camı nasıl parlatılır sorusuna detaylı bir şekilde farklı yöntemler ile cevap verilebilmektedir. Evde bulunan malzemeler ile de kolayca temizleme işleminin gerçekleştirilebilmekte olduğu bilinmektedir. Bunun içinde öncelikle farların üstü su ile ıslatılmaktadır. Daha sonra ise diş macunu fara sürülmektedir. Bir mikro fiber bez yardımı ile birlikte macun far yüzeyine ovalanarak yayılmaktadır. İşlem sonrasında ise tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir. Böylelikle de daha parlak bir görünüm elde edilmektedir.

Etiketler otomobil far temizlik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin