ÇOCUKLAR DUYMASIN DİZİSİNİN REPLİĞİ GENELKURMAY BAŞKANINI NASIL GÜLDÜRDÜ

Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök´ün, 14 gazetenin Ankara Temsilcileriyle bir araya geldiği basın toplantısından ilginç notları Milliyet toplamış... Notlardan en ilginci Çocuklar Duymasın dizisinin anne ve babasının sık sık başvurduğu mutfak sohbeti...

Google Haberlere Abone ol
ÇOCUKLAR DUYMASIN DİZİSİNİN REPLİĞİ GENELKURMAY BAŞKANINI NASIL GÜLDÜRDÜ

Komutan Özkök 'mutfak, mutfak' dedi ve güldü


Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, televizyonun sevilen dizisi "Çocuklar Duymasın"ın müdavimi çıktı. Özkök, 30 Ağustos kararlarıyla ilgili soruyla karşılaşınca "Mutfak, mutfak" diyerek güldü ve yanındaki 2. Başkan Yaşar Büyükanıt'la gazetecilerin duymayacağı şekilde fiskos yaptı.



• Özkök'ün yanında daha önce TSK adına konuşmaya yetkili olduklarını söylediği Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Aslan Güner vardı. Özkök, böylece "yetki" mesajını yenilemiş oldu.



• Omurtak Salonu'ndaki basın sohbetinde gazetecilerin oturuş sırası da konu edildi. Büyükanıt, "Dün bu işi çok düşündük. Hangi sırayla oturtalım diye. Traş sırası mı olsun, alfabetik sıra mı olsun derken, serbest bıraktık" dedi. Gazeteciler oturduktan sonra herkesin önüne isimlerin yazılı olduğu pirinç levhalar getirildi.



• Toplantı başlayıncaya kadar sohbet konusu Beşiktaş'ın liderliğiydi. Özkök, basın toplantısına hazırlandığı için maçı izleyemediğini, sadece golü izlediğini söyledi. Büyükanıt Beşiktaşlı gazetecileri tebrik ederken, "Beşiktaş iyi oynadı" yorumunu yaptı. Güner, Büyükanıt'a "Komutanım Beşiktaşlıların oturuşu bir başka" deyince Büyükanıt, "Asıl Fenerbahçelilerin oturuşu bir başka. Baksana bana; eğik oturuyoruz" dedi.



• Toplantı sonrasında gazeteciler Büyükanıt'a "Harp Akademileri'nde görüşeceğiz değil mi paşam. Yanınızda genç subaylar olacak mı" diye katıldı. Büyükanıt ise "Bulabilirsek olur, tabii. Biz size asıl tekne gezintisinde göstereceğiz" diyerek şaka yaptı.



• Salonda her gazetecinin önüne termosta sıcak su, poşet kahve - çay, ıhlamur, bitki çayları konuldu ve kuru pasta ikram edildi.



• Orgeneral Özkök, basın toplantısına başlamadan önce "Siz sormadan ben sorayım" dedi ve Habertürk'ten Taki Doğan'a dönerek "Siz Harbiye'de okumuşsunuz. Apoletlerimdeki yaprak ne yaprağı" sorusunu yöneltti. Doğan, "Defne yaprağı" yanıtını verince Özkök, "Bir çayına iddiaya var mısınız" diye sordu. Özkök, soruyu tekrarladığında, bir gazeteci, "Meşe yaprağı" diyerek yanıtı bildi. Özkök, bunun üzerine Doğan'a "Bana bir çay borcunuz var" diyerek takıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin