CHP'li Özel, Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu açıklamasını yetki aşımı olarak değerlendirdi: Kaybedilecek yerlerde ittifak yapmamak harakiridir

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylıklarını ilan etmesini yetki aşımı olarak değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun PM'nin yetkilerini kullandığını söyleyen Özel, büyük kurultayın ardından ittifak ortaklarına görüşeceklerini söyledi. Özel, “2300 maddede anlaşabilmiş ittifak ortaklarının birlikte olmadıklarında kaybedecekleri yerler ortaya çıktığında ittifak yapmaması harakiri yapmak anlamına gelir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özel, Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu açıklamasını yetki aşımı olarak değerlendirdi: Kaybedilecek yerlerde ittifak yapmamak harakiridir

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Özel, kurultaya giden süreçte yürüttüğü çalışmalara dair bilgi verdi.

"Kurultayı 4-5 Kasım'da değil, 12 Kasım’da yapmayı tercih ederdik" diyen Özel, "5 Kasım günü bütün üyelerimizle, 81 ilde, 975 ilçede başvuran bütün adayların katılacağı temayül niteliğinde bir ön seçim gerçekleştirmeyi, üyelerimizin belirlediği adayı 12 Kasım'daki resmi kurultayda kamu otoritesine bildireceğimiz bir şölene çevirmeyi doğru bulurduk" diye konuştu.

"Genel başkanımız 'Ben hiç delege aramadım', diyor ama.."

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun il kongreleri öncesinde kongre sonucunu etkileyecek aramalar yaptığı iddialarını de değerlendirdi.

Özel konuyla ilgili şunları söyledi: 
“Sayın genel başkanımız 'Ben hiç delege aramadım', 'Ben hiç müdahale etmedim' diyor. Ama Parti Meclisi toplantımızda 25'ten fazla vaka anlatıldı kendisine. Genel başkan yardımcılarının nasıl müdahil olduğu, genel başkanımızı belediye başkanlarıyla, ilin belediye başkanlarıyla görüştürdükleri, ilçelere "buralar size emanet” dedikleri... Ben bunları anlatacaktım size. Ama İstanbul'daki il başkan adayının açıklamasına giden 6 MYK üyesinin fotoğrafları var zaten. İstanbul'da il başkanı seçecekler. Genel başkan yardımcılarımız İstanbul'da aday açıklamasına gidiyorlar. Yani iki adaya da giderseniz olur. Adaylardan birinin açıklamasına 6 tane genel başkan yardımcısı gidiyor. Çünkü İstanbul Kongresi'nde genel merkez bir adayı destekliyor. Bunlar daha önce yaşadığımız işler değil. CHP kültüründe olan işler değil.”

“Genel Başkanın Yavaş ve İmamoğlu'nu ilan etmesi seçilmemiş PM'nin yetkilerini kullanmaktır”

GazeteduvaR'dan Ceren Bayar'ın haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin adayı olduğunu ilan etmesine ilişkin Özel, belediye başkan adayı göstermenin Parti Meclisi'nin görevi olduğunu hatırlatarak "Şuna yoruyorum; Sayın Genel Başkanın da objektif kriteri mutlak vatandaş memnuniyeti. Parti Meclisimiz de zaten bu iki arkadaşımızı aday gösterecektir ön kabulüyle açıklamıştır. Ama Türkiye'de bir anayasasızlaştırmaya itiraz ediyorken tüzüksüzleştirmeye de susamayız. Seçilmemiş Parti Meclisi'nin yetkisini şimdiden kullanmak bizim kayıt dışı siyaset eleştirilerimizi teyit eden bir noktadadır" diye konuştu.

Yerel seçimlerdeki olası iş birliklerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özel, ittifak potansiyelinde bir erozyon olduğunu ifade etti ve "İttifak potansiyelimizi kaybetmek üzereyiz" dedi.

İttifak açıklaması: Sonuna kadar mutlaka zorlayacağız

4 Kasım'da yapılaması planlanan kurultayın ardından Millet İttifakı'nın ortaklarıyla görüşeceklerini söyleyen Özel, şöyle konuştu:
"Her yerde ittifak yapacağız diye bir şey yok. Partilerin kendi kararlarına elbette saygılı olacağız. Ama bu ülkeyi seven ve son seçimde bir araya gelmiş, 2300 maddede anlaşabilmiş ittifak ortaklarının birlikte olmadıklarında kaybedecekleri yerler ortaya çıktığında ittifak yapmaması harakiri yapmak anlamına gelir. O şartları sonuna kadar mutlaka zorlayacağız."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin