Çanlar THY için çalıyor! Greve 10 dakika kaldı

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında 24 ncü dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından gece 03.00'da başlayacak greve sayılı saatler kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Çanlar THY için çalıyor! Greve 10 dakika kaldı

Türk Hava Yolları'nda bugün saat 3'te başlayacak grev öncesi polis havaalanını abluka altına aldı. Polisler gaz maskeleriyle beklerken, THY işçilerini çembere aldılar. 



Hava-iş Sendikası'nın bu gece başlatacağı grev nedeniyle Atatürk Havalimanı'na 500 çevik kuvvet polisi sevk edildi. Çevik kuvvet otobüsleriyle havalimanına gelen polisler görev yapacağı noktalara yerleştirildi. Bu arada sabah saatlerinden itibaren çevik kuvvet polisi sayısının artacağı öğrenildi.



İşçiler "Ölmek var dönmek yok" sloganlarıyla yürüyor.



Polislerin alana müdahale etmesi sonucu THY işçilerİ Genel Müdürlük binasının önünde toplandı. Grev alanı Genel Müdürlük önüne kurulacak.



İşçiler sabaha kadar bekleyişini sürdürecek, sabah da bir basın açıklaması yapılacak.

 



Grev nasıl gerçekleşecek?



Bu gece yarısından sonra saat 03.00’da fiilen başlayacak olan grevde Türk Hava Yolları ve bağlı işyerlerinde çalışan 14 bin işçi iş bırakacak. İlk olarak, THY ilgili işyerlerinin önüne saat 03.00’da Hava-İş’in resmi “Bu İşyerinde Grev Var” pankartı asılacak ve resmi grev gözcüleri göreve başlayacak. Normal çalışanlar grev saat 03.00’da lokalde fiilen başlamış olacağından 08.30’da işlerine gelmeyecek ve greve katılacaklar.



14 Mayıs’ta göreve başlayacak vardiyalı personel ise gece vardiyasında 15 Mayıs saat 03.00 lokalde görevlerinden ve işyerinden ayrılacak ve greve katılacak. 15 Mayıs sabah vardiyası işe gelmeyecek greve katılmış olacak. 15 Mayıs saat 03.00 lokal sonrasında da yıllık izin ve raporda olanlar bu izin ve raporlarının bitiminde greve başlayacak.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin