Çalışan emeklilerin ikramiye alacağı tarih belli oldu: 5 milyon çalışan emeklinin hesabına yatacak, hemen hesaplarınızı kontrol etmeye başlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti. Daha önce sadece çalışmayan emeklilerin hesaplarına yatırılan 5 bin liralık cumhuriyet ikramiyesinin çalışan emeklilere ne zaman verileceği belli oldu. 5 bin liralık cumhuriyet ikramiyesini almak için hesaplarınızı kontrol etmeye başlayın.

Google Haberlere Abone ol
Çalışan emeklilerin ikramiye alacağı tarih belli oldu: 5 milyon çalışan emeklinin hesabına yatacak, hemen hesaplarınızı kontrol etmeye başlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası daha önce 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayan çalışan emeklilerin sevineceği haber geldi.

Meclis'e gönderilen çalışan emeklilere ikramiye hakkı düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylandı. Böylece 4 milyon 689 bin emeklinin ikramiye almasının da yolu açılmış oldu.

Yapılan düzenlemeyle birlikte yaklaşık 5 milyon çalışan emekli hesaplarına yatacak 5 bin lirayı beklemeye başladı. Çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiye için ödeme tarihlerinin belirlenmesiyle ilgili resmi bir duyuru bekleniyor.

KAPSAM DIŞINDA KALMIŞLARDI

Cumhuriyet'in 100. yılına özel ilk önce çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmiş fakat çalışan emekliler ikramiye alamamıştı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni talimatı sonrasında, çalışan emeklilere de ikramiye verileceği açıklanmıştı. Bu kapsamda bakanlıklar gerekli çalışmaları yapmıştı. Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubu'na gönderilmişti.

Çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödenmesine ilişkin önerge Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Yapılan düzenleme ile birlikte çalışan emeklilerle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin  TL emekli ikramiyesi ödemesi alacak.

NET TARİHİ BELLİ OLDU

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödenmesiyle ilgili önerge, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylandı. Sabah Gazetesin'in haberine göre, 4 milyon 689 bin emekliye bu 5000 liralık ikramiye, 15 Aralık tarihinden önce hesaplara yatırılacak. Bu adım sayesinde 15 milyon 120 bin emekliye, bir defaya mahsus olmak üzere 5000 liralık ödeme gerçekleştirilmiş olacak. Bu düzenlemenin maliyeti ise 75 milyar lirayı aşıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin