Bu kadarına da pes! Kolej sahibi hakkını arayan öğretmene saldırdı!

İstanbul Kadıköy'de bu kadarına da pes dedirtecek bir olay yaşandı. Kolej sahibi, hakkını arayan öğretmene saldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bu kadarına da pes! Kolej sahibi hakkını arayan öğretmene saldırdı!

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir kolejin sahibi olan kişi, iddiaya göre, sigortasız çalıştırdığı sendika üyesi öğretmene elindeki şemsiye ile saldırıda bulundu. O anlar öğretmen tarafından cep telefonu ile kayda alındı.

Olay, Kadıköy'de bulunan bir kolejde geçen günlerde gerçekleşti. İddiaya göre, sigortasız çalıştırılan öğretmenlerden biri, dertlerini anlatmak için geldikleri okulda yönetici olan şahıs tarafından saldırıya uğradı. 

Bir eğitim kurumunda, çocukların geleceğe kazandırılması için emek eden bir öğretmenin hem sigortasız çalıştırılması hem de kolejin sahibinden bu saldırıya maruz kalması pes dedirtti. 

SENDİKA  MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA SESLENDİ

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, kolejin sahibinin öğretmenlere fiziki müdahalede bulunduğunu ve saldırdığını açıkladı.

Sendika, öğretmenlere fiziki müdahalede bulunan kurum hakkında suç duyurusunda bulunulacağının altını çizerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi.

Konuyla ilgili olarak Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"İstanbul Kadıköy'de bulunan Kandilli Koleji patronu sendika üyelerimize saldırdı. Yasa dışı çalıştırmaya yasal hakları ve sendikal kimlikleri ile karşı çıkan üyelerimize fiziki müdahalede bulunan kurum hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Özel sektör öğretmenlerinin onuru ve haysiyetini koruma, güvenceli çalışma koşullarına sahip olma mücadelesinde kararlıyız. Patronların çalışma biçimi haline getirdiği keyfi uygulamaları yerle bir edeceğiz. Patronlar "otoritelerinin" sarsıldığı her durumda gerçek yüzlerini gösteriyor. Eğitim gibi önemli bir alan bu patronların elinde. MEB'in eğitim politikasının karşılığı bu. Sendikamız eğitimi ve eğitim emekçisini patronlara teslim etmeyecek. Dostlar Kenetlenin! Haklıyız, Gerçek Bizimle!"

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin