Börek tadında krebin müptelası olacaksınız: Sadece 5 dakikada hazır oluyor, kahvaltıların yeni gözdesi belli oldu. Krep nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de çok pratik krep yapmanın formülü bulundu. Bu lezzeti her kahvaltıda hazırlamak isteyeceksiniz. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Börek tadında krebin müptelası olacaksınız: Sadece 5 dakikada hazır oluyor, kahvaltıların yeni gözdesi belli oldu. Krep nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 adet yumurta

1 su bardağı su (200 ml)

1 su bardağı süt (200 ml)

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağından biraz az un

150 gr beyaz peynir

Bir tutam maydanoz

Sıvı yağ (pişirmek için)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tabağın içerisinde 150 gram kadar beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim. Peynirleri hazırladıktan sonra krep hamurunu hazırlamaya koyulabiliriz.

Krep hamuru için uygun bir kabın içerisine 2 su bardağından bir parmak kadar eksik unu karıştırma kabına alalım.

Unu kabın içerisine aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su, 1 su bardağı sütü ilave ederek güzelce çırpalım. Çırpma işlemini devam ettirdikten sonra içerisine 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.

Hazırladığımız hamurun üzerine minik minik doğradığımız beyaz peynirleri akabinde de ince ince kıydığımız maydanozları ilave edelim.

Peynir ve maydanoz ilavesinden sonra güzelce karıştıralım. Yapışmaz krep tavasına çok az sıvı yağ ilave edelim ve fırça yardımıyla tamamını tavanın içerisine yayalım. 

Hamurdan bir kepçe alarak tavanın içerisine güzelce yayalım. Ardından krebi ters düz ederek güzelce pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin