Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın raflardaki yerini aldı

Aktif bir fiziksel oyun, çocukların kendileri ve etraflarındaki dünya hakkında bilgi edinmesini sağlamasında önemli rol oynadığını savunan yazar Pasi Sahlberg ve William Doyle’nın yazdığı “Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın” kitabı The Kitap Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın raflardaki yerini aldı

Geçmişte oynanılan yakalamaca, saklambaç, ebelemece ve top gibi fiziksel aktivite oyunlarını artık günümüz çocukları oynamıyor. Aktif bir fiziksel oyun, çocukların kendileri ve etraflarındaki dünya hakkında bilgi edinmesini sağlamasında önemli rol oynadığını savunan yazar Pasi Sahlberg ve William Doyle’nın yazdığı 'Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın' kitabı The Kitap Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Dünyaca ünlü bir eğitimci, eğitimde reform konusunda dünyanın en saygın otoritelerinden biri olan Pasi Sahlberg ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından dünyanın bir numaralı çocuk eğitim sistemi kabul edilen sistemin mimarı olan Finlandiye Eğitim ile Kültür Bakanlığı’nda danışman olarak görev yapan William Doyle ile birlikte  yazdığı “Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın” kitabında çocuklar için oyunun hayati önem taşıdığı savunuluyor.

The Kitap Yayınları etiketiyle çıkan kitapta, geçmişte oynanılan yakalamaca, saklambaç, ebelemece ve top gibi fiziksel aktivite oyunlarını artık günümüz çocuklarının oynamadığını konu alıyor. Aktif bir fiziksel oyun, çocukların kendileri ve etraflarındaki dünya hakkında bilgi edinmesinin birincil yol olduğunu zihinlerinin ve bedenlerinin sağlıklı gelişimi, bu dünyaya adım atmak için ihtiyaç duyacakları karmaşık kişisel ve sosyal becerileri geliştirmek için oyun esas olduğundan söz ediliyor.

Ebeveynlerin aklındaki soruların araştırma cevapları

Kitapta, çocuğun gelişim eğitimi için ebeveynlerin düşündüğü;  Standartlaştırılmış testlere odaklı bir eğitim, çocuklarımızı gerçekten geleceğe hazırlayabiliyor mu? Eğitimde teknoloji kullanımı gerçekten iddia edildiği kadar faydalı mı yoksa çizgiyi aşmaya mı başladık? Çocuklarımızı hiçbir riskle karşı karşıya getirmeden yetiştirerek onlara gerçekten iyilik mi yapıyoruz? Oyun, neden çocukluğun bu kadar ayrılmaz bir parçasıdır? Çocuklara ne kazandırır? Son yıllarda çocuklarda artış gösteren zihinsel bozuklukların eğitim sistemiyle bir ilgisi olabilir mi?  birçok sorunun cevabı oluyor.

Yazarlar hakkında

Pasi Sahlberg, dünyaca ünlü bir eğitimci, yazar, hatip ve bilgin; eğitimde reform konusunda dünyanın en saygın otoritelerinden biridir. Pasi eğitmenlik, Helsinki’deki Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda üst düzey yöneticilik, Washington DC’deki Dünya Bankası’nda kıdemli eğitim uzmanlığı ve Harvard Üniversitesi’nde misafir profesörlük yaptı. 2016 yılında çocuk eğitimi, yaratıcılık ve oyun hakkı gibi konularda yaptığı çalışmalar nedeniyle Lego Ödülü’ne layık görüldü. Halen Avustralya Sidney New South Wales Üniversitesi Gonski Eğitim Fakültesi’nde eğitim politikası profesörüdür.

Pasi’nin ilgi ve uzmanlık alanları arasında eğitim öğretim, eğitim reformu, uluslararası eğitim sorunları ve eğitim liderliği yer alır. Eğitim hakkında çok sayıda makale, kitap bölümü ve kitap yayımladı ve dünya çapında 500’ün üzerinde konuşma yaptı. Finlandiya, İsveç, İskoçya, Avustralya, Kanada ve İzlanda da dâhil olmak çeşitli ülkelerin hükümetlerine ve liderlerine eğitim reformlarına ilişkin danışmanlık yaptı. Finlandiya Eğitimi 2,0: Dünya Finlandiya Eğitim Reformundan Ne Öğrenebilir? (Finnish Lessons 2,0: What Can the World Learn from Educational Change in Finland) 2013’te prestijli bir ödül olan Grawemeyer Ödülü’nü kazandı. İlham veren bir eğitimci ve eğitimde eşitlik savunucusu olduğundan 2014’te İskoçya’nın Robert Owen Ödülü’ne layık görüldü.

William Doyle, New York Times en çok satanlar listesine girmiş bir yazar ve televizyon yapımcısıdır. 2015’ten bu yana Fulbright Burslu öğretim üyesi olarak Doğu Finlandiya Üniversitesi’nde medya ve eğitim üzerine dersler vermekte; UNICEF, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından dünyanın bir numaralı çocuk eğitim sistemi kabul edilen sistemin mimarı Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda danışman olarak görev yapmaktadır.

William 2017’de History Channel’de yayınlanan İktidarın Dönüşümü: Başkanlık (Transition of Power: The Presidency) adlı belgeselin yapımcısı; 2014’de PBS’in yayınladığı Deniz Komandosu: Anlatılmamış Öyküler (Navy Seals: Their Untold Story) belgeselinin ortak yapımcısı ve Sivil Haklar devi James Meredith’in Tanrıdan Gelen Görev (A Mission from God) adlı eserinin ortak yazarı; Amerikan İhtilali: James Meredith ve Oxford Savaşı, Mississippi, 1962 (An American Insurrection: James Meredith and the Battle of Oxford, Mississippi, 1962) ve büyük bir beğeni toplayan PT 109: John F. Kennedy’nin Kaderi, Hayatta Kalma Mücadelesi ve Amerikan Destanı (PT 109: An American Epic of War, Survival and the Destiny of John F. Kennedy) adlı eserlerinse yazarıdır.

A&E’deki Beyaz Saray Tarihi ile Amerika Yazarlar Birliği En İyi TV Belgeseli Ödülü’nü kazandı, HBO için Özgün Programlama Direktörü olarak görev yaptı. Amerikan Barolar Birliği Gümüş Tokmak Ödülü’nü ve Amerikan Kütüphaneciler Derneği Alex Ödülü’nü kazandı, Robert F. Kennedy Kitap Ödülü Finalisti oldu. Eğitim hakkındaki makaleleri Washington Post, Los Angeles Times, ABD Today, New York Daily News ve Sydney Morning Herald’da yayımlandı.

Bırakın Çocuklar Oyun Oynasın raflardaki yerini aldı

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin