BİM ile Tarım Kredi marketi arasındaki fiyat farkı. İşte 25 çeşit temel ihtiyaç ürününün fiyatları...

Zincir marketler ile Erdoğan'ın 'fiyatlar gayet uygun' dediği Tarım Kredi marketlerinde ürün fiyatları karşılaştırıldı, ortaya dikkat çeken sonuçlar çıktı. 25 çeşit temel ihtiyaç ürününde fiyatlar karşılaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
BİM ile Tarım Kredi marketi arasındaki fiyat farkı. İşte 25 çeşit temel ihtiyaç ürününün fiyatları...

Kamuoyunda ‘üç harfliler' olarak nitelendirilen zincir marketlere yönelik ithamlar, Tarım Kredi Marketlerindeki fiyatları da gündeme taşıdı.

FİYATLAR KARŞILAŞTIRILDI

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla indirim yapan Tarım Kredi Market ile bir zincir marketin fiyatlarını karşılaştırdı.

BİM ile Tarım Kredi marketi arasındaki fiyat farkı. İşte 25 çeşit temel ihtiyaç ürününün fiyatları...

ARADAKİ FİYAT FARKI DİKKAT ÇEKTİ

Her iki marketten de 25 çeşit temel ihtiyaç ürünü alışverişi yapan Bakırlıoğlu, “İki market arasındaki fark sadece 20 kuruş. Ürünler arasındaki fiyat farkları kuruşlarla ifade edilecek kadar birbirine yakın. Madem marketler zam yaparak enflasyonun artmasına neden oluyor, o zaman Tarım Kredi Market neden aynı fiyat politikası uyguluyor? Bu durumda kime inanacağız” diye sordu.

Vehbi Bakırlıoğlu, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Tarım Kredi Kooperatifi’nin marketlerini gezen, ‘Fiyatlar gayet uygun’ diyen, temel ürünlerde indirim talimatı veren, ‘Market sayısını arttırın’ diyen Cumhurbaşkanı'na mı inanacağız? Yoksa üç harfli marketleri fiyat artışlarının sebebi olarak gören, hatta ‘FETÖ'cü’ ilan eden Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Bahçeli’ye mi?

Zincir marketlerin enflasyonun nedeni olarak gösterilmeleri, iktidarın ve küçük ortağının sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.

Eğer marketlerin sorumluluğu varsa ilk sırada Tarım Kredi Market yer alır. Düşük TL-yüksek kur politikası ve yüksek enflasyon, tüm ürünlerin üretim maliyetlerinin artmasına, dolayısı ile market fiyatlarının zamlanmasına neden olmaktadır.

Ekim ayı tüketici enflasyonu yüzde 85, üretici enflasyonunu ise yüzde 157 olarak açıklandı. Önümüzdeki aylarda üretici enflasyondan dolayı her şeye zam gelecek.

İşte o liste:

BİM ile Tarım Kredi marketi arasındaki fiyat farkı. İşte 25 çeşit temel ihtiyaç ürününün fiyatları... - Resim : 2

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin