BBC'den Dağlıca yorumları!

Türkiye'de infial yaratan saldırı yabancı medyada geniş yer verildi.

Google Haberlere Abone ol
BBC'den Dağlıca yorumları!

Hakkari Dağlıca’da PKK tarafından TSK’ya ait zırhlı araçlara düzenlenen saldırı, yabancı medyada yankı buldu. İngiliz yayın kurumu BBC, Türkiye’de son aylarda 60’dan fazla güvenlik görevlisinin öldürüldüğüne dikkat çektiği haberinde çatışmaların Kasım seçimi yaklaştıkça daha da artmasından korkulduğunu belirtti.



İngiliz yayın kuruluşu BBC, “PKK, Güney Doğu Türkiye’de askerleri saldırdı” başlığı ile duyurduğu Dağlıca saldırısına ilişkin olarak Genelkurmay’dan verilen bilgileri aktardıktan sonra hükümetin “misilleme olarak PKK mevzilerine hava baskılarını düzenlediğini” anlattı.



“Ateşkesin Temmuz ayında çökmesinin ardından ordu ile PKK arasındaki şiddette bir artış oldu” sözlerini kullanan BBC, PKK’nın saldırıyı üstlendiğini belirtikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırı ile ilgili açıklamasında saldırıya “kararlı” yanıt sözü verdiğini belirtti.



BBC, çatışmaların yaşandığı kent ve bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve "geçici güvenlik bölgesi" gibi hükümetçe alınan bazı önlemlere de dikkat çektiği haberinde “Birçok kişi, çatışmaların Kasım ayı için planlanan erken seçim yaklaştıkça daha da artmasından korkuyor” dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin