BBC belgesel çekiminde 'daha dürüst' olacak

BBC'nin doğal yaşamı anlatan yeni Afrika belgeseli, hayvanların ne zaman dışarıdan müdahale edilmiş durumlarda görüntülendiğini açıklayacak.

Google Haberlere Abone ol
BBC belgesel çekiminde 'daha dürüst' olacak

Yavrularıyla birlikte bir kutup ayısını gösteren daha önceki bir belgesele getirilen eleştiriler nedeniyle bu yönteme başvurulduğu belirtildi.



Doğa belgeselleriyle ünlü Sir David Attenborough'nun geçen yılki Donmuş Gezegen belgeselinde kutup ayıları Hollanda'daki bir hayvanat bahçesinde çekilmiş, ancak izleyiciler bunu Kuzey Kutbu'nda doğal ortam çekimleri olarak algılamıştı.



Afrika belgesinin prodüktörleri, bu tür görüntülerin kaynağı konusunda "daha açık davranmanın yerinde" olacağını belirtti.



Prodüktör James Honeyborne, Radio Times dergisine yaptığı açıklamada "Seyirciler nezdinde güven ve itibarı korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim için önemli olan, hayvanların doğasına ilişkin önemli anları paylaşmaktır ve müdahale edilmiş çekimler bunu yapmamızı sağlıyor" dedi.



BBC, Donmuş Gezegen belgeselinde seyirciye yanıltıcı bilgi verildiği suçlamalarını reddetti.



Belgeselin internet sitesinde çekimlerin perde arkasına ilişkin yayınlanan görüntüler, kutup ayılarını Hollanda'daki hayvanat bahçesinde gösteriyordu. Oysa belgeseli izleyen birçok seyirci kutup ayılarının Kuzey Kutbu'nda doğmuş olduğunu ve burada filme çekildiğini varsaymıştı.



İngiltere'de adı doğa belgeselleriyle özdeşleşmiş David Attenborough'nun sunacağı Afrika belgeseli televizyonda yayınlandıktan sonra, izleyiciler internet sitesine girerek görüntülerin nasıl çekildiğine dair bilgi edinebilecek. 


Etiketler BBC belgesel dürüst
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin