Bayilere 3 yeni gazete geliyor! Peki kurucuları arasında hangi tanınmış isimler var?

Yazılı basına 3 gazete birden geliyor...

Google Haberlere Abone ol
Bayilere 3 yeni gazete geliyor! Peki kurucuları arasında hangi tanınmış isimler var?

Cumhuriyet gazetesinde AKP içinden ve medya dünyasından kulis bilgiler paylaşan Mustafa Halif mahlaslı yazar, uzun bir dönem Star Medya Grubu'nda yöneticilik yapan ve 14 Aralık medya operasyonuyla görevine son verilen Mustafa Karaalioğlu'nun yeni bir günlük gazete çıkarmaya hazırlandığını yazdı.



Mustafa Halif, bir süredir dijital olarak yayın yapan "karar.com" haber sitesinin başında olan Karaalioğlu'nun yeni gazetesinin aynı ismi taşıyacağını belirtti.



Gazetenin AKP'nin küskünler grubu olarak anılan Bülent Arınç ve Abdullah Gül'e yakın çevrelerle yakın çizgide olacağını öne süren Halif, İbrahim Kiras ile Elif Çakır'ın kesin olarak kadroda yer alacağını ve Yeni Şafak yazarları Abdülkadir Selvi ile Ali Bayramoğlu’nun da isminin geçtiğini belirtti.



Yazısında ayrıca 2 yeni günlük gazetenin daha bayilere girmeye hazırlandığını belirten Halif, bunlardan ilkinin Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat Mansur Topçuoğlu’nun kurucusu olduğu "Yeni Yüzyıl" gazetesi olacağını açıkladı.



İkincisinin ise 'diken.com.tr’nin kurucusu Harun Simavi'nin yönetiminde çıkacak günlük bir gazete olacağını belirten Halif, sektörün hareketleneceğini ifade etti.



İşte, Halif'in o yazısı:



Havuz küskünleri: Mustafa Karaalioğlu gazete patronu oluyor



“Kendi yönettiğim TRT de dahil olmak üzere iki yıldır ambargoluyum...” Kim söylüyor bunu; AKP kurucusu, kısa bir süre önceye kadar hükümet sözcüsü Bülent Arınç. Peki neden ambargolu? “Birilerine olan sevgisini kaybettiği ve konuşursa eleştireceği” nedeniyle... CNN Türk’teki söyleşisi sırasında “eğer test etmeye kalkarlarsa Abdullah Gül ile birlikte yeni bir oluşundan da söz eden” o idi. Bu oluşumun 1 Kasım sonrasında AKP içinde mi yoksa ayrı bir hareket mi olacağını göreceğiz.



Dün uzun bir süre AKP’ye yakın medyada çalışmış bir kaynağım ile konuşuyordum. Konumuz Arınç ve medya ambargosu idi. “Merak etme yakında ambargo ortadan kalkacak” dedi.



“Ne yani bir mucize olacak ve damadın Sabah’ı, Ethem Sancak’ın gazeteleri ya da Yeni Şafak, tabii a haber’den Kanal 24’e televizyonlar herkese eşit mi davranacak” diye sordum. Güldü; “tabii ki hayır ama yeni gazete çıkıyor” dedi. Anlattı:



“Biliyorsun AKP’deki rahatsızlar, Gül’e yakın olanlar yeni bir oluşumu konuşuyor. Parti içinde olmazsa dışında... Her oluşum her hareketin bir de ‘ambargo koymayacak’ medyaya ihtiyacı var...”



Sormayı sürdürdüm: “Peki kim kuruyor o medyayı?”



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin