'Basın, gerilim ortamlarına barıştan yana durarak katkı vermelidir'

Radikal yazarından 'Barış gazeteciliği' çağrısı...

Google Haberlere Abone ol
'Basın, gerilim ortamlarına barıştan yana durarak katkı vermelidir'

Radikal yazarı Murat Yetkin, bugünkü yazsında meslektaşlarına 'Barış gazeteciliği' yapmaları çağrısında bulundu.



Yetkin, "Zaman barış gazeteciliği zamanı" başlıklı yazısında, "Böyle zamanlarda sadece siyasetçilere, diplomatlara, askerlere değil, gazetecilere de düşen sorumluluklar vardır" dedi ve "Gazetecilerin görevi olan biteni açıklıkla vermek, ama halkları savaşın tehlikelerine maruz bırakmayacak, barıştan yana bir dil kullanmak olmalıdır" ifadelerini kullandı.



İşte, Yetkin'in o yazısı:



Böyle dönemlerde okura, izleyiciye duyurma görevini aksatmadan, haber ve yorumları sunumunu toplumu ve karar alıcıları, uygulayıcıları daha da keskinleştirmeden sunma sorumluluğu öne çıkar.



Böyle zamanlarda sadece siyasetçilere, diplomatlara, askerlere değil, gazetecilere de düşen sorumluluklar vardır.



Gazetecinin toplumsal sorumluluğu, dünyanın her yerinde savaş kışkırtıcılığı değil, kendi toplumunu ve diğer toplumları savaşın yıkımından sakınmaktır.



Bu nedenle olan biteni okura, izleyiciye duyurma görevini aksatmadan, haber ve yorumları sunumunu toplumu ve karar alıcıları, uygulayıcıları daha da keskinleştirmeden sunma sorumluluğu öne çıkar.



Bunları neden mi söylüyorum?



Size dün itibarıyla Türkiye’nin sınırları ve karasuları çevresinde giderek ağırlaşan askeri yığınak tablosunu hatırlatırsam, eminim siz de meslekte otuz küsur yılını geride bırakan bir gazeteci olarak neden yazıya bu ifadelerle başlamak ihtiyacı duyduğumu anlarsınız.



***



Dün bu yazıyı yazmaya başladığım sırada Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye açıklarına gönderdiği uçak gemisi Charles de Gaulle’ün güvertesinde fotoğrafçılara poz veriyordu.



Uçak gemisiyle birlikte Fransa’nın Kıbrıs ve Suriye sahilleri arasında, İskenderun Körfezinin hemen güneyindeki savaş gemisi sayısı 5’e yükselmişti.



Fransa hem bu uçak gemisinden, hem İngiltere’nin Kıbrıs’taki üslerinden hem de Türkiye hava sahası ile –gerekirse- İncirlik ve Diyarbakır üslerinden yararlanarak –Rus uçaklarının vızır vızır uçtuğu- Suriye hava sahasında IŞİD hedeflerine akınlar düzenlemeye başlayacak.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin