Başbakan'dan ODTÜ eylemcilerine: 'Gidin ormanlarda yaşayın'

Başbakan Erdoğan, Ak Parti ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları toplantısında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'dan ODTÜ eylemcilerine: 'Gidin ormanlarda yaşayın'

2014 seçimlerine hazır olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Milletimizin her zaman memnuniyetini dert edindik. Millete hizmeti kendisine dert edinen, oy kazanmak için değil, milletin gönlünü kazanmak için çalışan bir partiyiz. Biz yer altında çok çalışan bir teşkilatız. Bunu niye söylüyorum ? Yani alt yapı hizmetlerini ileri derecede yapan bir partiyiz. İnsanoğlu yer altında yapılanı görmez. Hep yerin üstünde yapılana bakar. Minareyi görür ama kuyuyu görmez. Şurada bu altı yapı yapılmış bunu anlatmamız lazım. Bunları vatandaşın bilmesi lazım. Ortada meyve varsa bunu taşlayanlar olacak. Öyleyse bu taşlayanlara karşı da tedbirlerimizi ayrıca almamız gereklidir. Biz çalıştıkça, karalamak için, kötülemek için ellerinden geleni yapacak ve her yola da başvuracaklardır. Millet ile kurduğumuz gönül bağını hazmedemeyenler her türlü iftira ile itham ile karalama kampanyası ile üzerimize gelemeye devam edecekler. İşte yaşadığımız Taksim olayını görüyorsunuz. Sadace Taksim'de kalıyor mu olay" diye konuştu.



"GİDİN ORMANLARDA YAŞAYIN"



Başbakan Erdoğan, "Çok enterasan bugün bir pankart gördüm. Bir şehir hastenesinin temel atma törenine gidiyordum. Pankart şu ; 'yol istemiyoruz, orman istiyoruz.' Böyle bir pankart olur mu ? Üniversite gençliği bu pankartı asıyor. Orman isteyenler için ormanlar bol. Yolu suyu olmayanın medeniyetten konuşması mümkün mü? Yol olmazsa üniversiteye bile gidemez. Ormansa siziz ormanlara gönderelim. Gidin ormanlarda yaşayın. Ama hiç olmazsa şehirdeki halkı rahatsız etmeyin. Onlar öyle diyor diye biz yolları yapmaktan vaz mı geçeceğiz. Çünkü insanın insana ulaşması için buna ihtiyacımız var. Bunlar malaesef nasibi olmayan bir zihniyetin mensupları. 11 yıl boyunca olduğu gibi, bir yandan millet içiğn hizmet üretmeye, diğer taraftan bizi bu yoldan alıkoymaya çalışanlara karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.



TAKSİM'DEKİ YAYALAŞTIRMA PROJESİ



Başbakan Erdoğan, "Teşkilatımızı bu yönde özellikle uyarmak istiyorum. Çok ama çok dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Tarihte nice büyük medeniyetler görürsünüz. Barbarlar gelmiş o medeniyetleri, kökünden kazımıştır. Vandallar tarafından itilacılar tarafından yok edilmiştir. İşte bunu da son olaylarda gördük. Şurada bakıyorsunuz nefis bir alt geçit yapılmış. Seramiklerle döşenmiş. O canım canım seramikleri, bu vandallar ne yaptı ? Kırdılar. Şimdi bunun anında yenisi yapılabilir ama bunu bir müddet görmesi ibret olması gerekir ve bu çok önemli. Şunu merak ediyorum. Acaba vatandaşımız soruyor mu? Bunu acaba hangi vandallar yaptı? 



İstanbul Taksim'de yayalaştırma projesinin bir etabı bitti. Araçlar bir etapta yerin altına alındılar. Çıkmışlar şimdi şey diyorlar 'ama üstte yeşillik yok.' Yav daha önce orada yeşillik var mıydı? Daha önce orada arabaların egsozları vardı. Şimdi sizi o egsozlardan kurtarıyoruz. Tamamen yayalaştırma bittiği zaman da inşallah çevresi güzel peyzaj çalışması ile bu da halledilecek. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin