'Başbakan medyanın yüzde 70'ine hakim'

CHP İzmir Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, Erdoğan ve medya hakkında açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan medyanın yüzde 70'ine hakim'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, Tasarrurf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 'Tayyip'e Medya Sağlama Fonu' haline geldiğini söyledi.



Balbay, 10 Ağustos tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminde partisinin çatı adayı Eklemeddin İhsanoğlu'na destek vermek için Antalya'nın Manavgat ilçesine geldi. Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi konferans salonunda açıklama yapan Balbay, Başbakan Erdoğan'ın halihazırda şu anda medyanın yüzde 70'ne hakim olduğunu söyledi. 



Demokrasilerde medyanın 4. kuvvet olmasını Başbakan Erdoğan döneminde sona erdiğini belirten Balbay, "Medyanın gücü döneminden, güçlerin medyası dönemini yaşıyoruz. Bütün gücü toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medya gücü dönemini yaşıyoruz. TRT resmen Tayyip Erdoğan Radyo ve Televizyonu haline geldi. İnsanların tasarruflarını yatırdığı TMSF ise resmen Tayyibe Medya Sağlama Fonu haline geldi. Ülkede reytingi yüksek bir televizyon kanalı TMSF'ye devredilerek iktidara yakın bir işadamı tarafından alınarak Başbakan Erdoğan'ın medya gücüne dahil ediliyor. Medyanın 4. kuvvet olduğu dönemi değil, Bütün güçleri kendinde toplayan güçlerin medyası Erdoğan dönemini yaşıyoruz" diye konuştu. 



Yapılan bir araştırmaya göre ülkede 'yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlıkları' ön planda tutarak oy veren seçmen oranının yüzde 5 seviyesinde olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Balbay, bu sebeple 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin tarihi öneme sahip olduğunu ev ev dolaşılarak bu oranın yukarı çekilmesi gerektiğini kaydetti. 

Böylesi bir oranın Türk toplumunun geleceği adına kaygı verici olduğunu vurgulayan Balbay, eskiden insanların, eski iktidarlar için çalıyorlar ama; işte yapıyorlar dediğini, şimdi ise çalıyorlar ama; bize de düşüyor deme noktasına geldiğine dikkat çekti. Balbay, "Bu iktidar demokrasiyi tabana yaymadı ama; hırsızlığı tabana yaymayı başardı" diye konuştu. 



Osmanlı döneminde Lale Devri'nin olduğunu Erdoğan döneminde bunun yerini dayı, yeğen, kayınla 'sülale' devrinin aldığını belirten Balbay, Erdoğan'ın İhsanoğlu için söylediği İstiklal Marşı'nı bilmiyor sözünü yalan olduğunu, gerçek İstiklal Marşı'nın bilmeyenin ise kendisinin olduğunu tek bildiğinin istikbal olduğunu aslında buna istikBilal dense daha doğru olacağını söyledi. 



Balbay, Erdoğan'ın bir dönem iktidarları döneminde güç birliği yaptığı insanlara karşı mücadele etmesini Türkiye için yanlış bulduğunu belirterek, "Bütün hukuksuzluğu yaşamış biri olarak hukuksuzluk kime yapılırsa yapılsın karşıyım. Hukuksuzluğun demek olduğunu çok iyi bilen biriyim. Bugün bana, yarın sana, öbürsü gün başkasına bu hesaplaşma kan davası gibi sürüp gitmemeli. " dedi. (Cihan)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin