Barcelona'da Arda Turan krizi yaşandı! 15.7 milyon Euro'luk dev para cezası

Hakem skandalı ile başı dertte olan Barcelona'ya bir darbe de Arda Turan transferinden geldi. Katalan kulübünün yaşadığı şok gelişme netlik kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Barcelona'da Arda Turan krizi yaşandı! 15.7 milyon Euro'luk dev para cezası

La Liga ekibi Barcelona Negreira skandalı ile uğraşırken şimdi de Arda Turan transferinden dolayı para cezasına çarptırıldı.

Jose Maria Enriquez Negreira skandalı İspanya ve dünya futbolunu sarmış ve uzun bir süre gündem de kalmıştı.  Negreira, 1994'ten 2018'e kadar İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu'ndaki görevini sürdürdü.

Barselona Savcılığı, 2016'dan 2018'e kadar Barca'nın sahibi olduğu DASNIL 95 adlı bir şirkete tutarı ödediğini iddia ediyor. Bir zamanlar La Liga hakemi olan Negreira, Barcelona’nın sahibi olduğu iddia edilen DASNIL adlı şirketten 2016-2018 yılları arasında 1 milyon 600 bin Euro ödenek aldı.

TRANSFERDE USULSÜZLÜK İDDİASI

İspanyol basınından Marca'nın haberine göre Katalan ekibi hakkında usulsüzlük iddiasıyla dosya açan vergi dairesi, yaptığı soruşturmanın ardından 15 milyon 700 bin Euro'luk para cezası verdi. Lüks araçlarda usulsüzlükler, transfer edilen oyuncuların uçuş ücretlerinin beyan edilmemesi, Arda Turan'ın aldığı tazminatın yanlış hesaplanması (1 milyon 312 bin Euro) gibi unsurların cezada etkili olduğu iddia edildi.

KÜME DÜŞME CEZASI GÜNDEMDE

Barcelona’nın bu davada haksız olduğu resmi olarak ispatlanırsa birçok cezai yaptırım gündeme gelebilir. Forbes’ta yer alan bilgilere göre İspanya Futbol Federasyonu’nun vereceği karar Barcelona’nın aleyhine olursa başta puan silme cezası olmak üzere küme düşürme ve 5 yıl liglerden men cezalarının da gündeme gelebileceği aktarıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin